Recept zoekresultatenLunchbox met samosa’s, mango en edamameboontjes
Delhaize logo
  • Lunchbox met samosa’s, mango en edamameboontjesA

Lunchbox met samosa’s, mango en edamameboontjes

door Marie Gourmandise

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lunchbox met samosa’s, mango en edamameboontjesA

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 1/3 bio mango
  • peper en zout (voor de samosa’s)
  • 1 kl komijnpoeder (voor de samosa’s)
  • 5 el bio olijfolie (voor de samosa’s)
  • 10 brickvellen (voor de samosa’s)
  • 200 g voorgekookte bio basmatirijst (voor de samosa’s)
  • 150 g diepvrieserwtjes (voor de samosa’s)
  • 250 g jonge bio spinazieblaadjes (voor de samosa’s)
  • 1 bio courgette (voor de samosa’s)
  • 250 g bio varkens- en kalfsgehakt zonder kruiden (voor de samosa’s)
  • 1 koffielepel sesamzaadjes
  • 1 takje biomunt
  • 100 g gedopte edamameboontjes
  • 4 el bio Griekse yoghurt (voor de currysaus)
  • 1/4 kl bio honing (voor de currysaus)
  • 1 kl curry (voor de currysaus)
  • peper en zout (voor de currysaus)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 20 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het gehakt, de courgette in kleine blokjes en de spinazieblaadjes in een braadpan met 2 el olijfolie, tot het vrijgekomen vocht bijna volledig verdampt is. Voeg de ontdooide erwtjes toe, fruit nog 2 min. en doe in een slakom. Voeg de rijst, de komijn, peper en zout toe.
  2. Snijd de brickvellen in 2. Besmeer ½ vel lichtjes in met olie en plooi het in 2 (ronde rand tegen rechte rand). Schep 1 el vulling op één uiteinde en plooi tot een driehoek. Schuif het uiteinde van het vel in de laatste plooi om de samosa dicht te maken. Maak alle samosa’s op dezelfde manier. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schik er de samosa’s op en bak ze 15 à 20 min. in de oven goudbruin. Draai ze na 10 min. om. Laat afkoelen.
  3. Meng alle ingrediënten voor de saus.
  4. Snijd de mango in plakjes en meng ze met de munt. Vul een lunchbox met de edamameboontjes, 5 samosa’s en de mangoplakjes. Voeg de saus toe in een apart potje en bestrooi alles met sesam.

Tip: Vries de rest van de samosa’s in en/of geef ze bij het aperitief of als voorgerecht met een slaatje en komkommerraita. Gebruik eventueel een overschot gekookte rijst voor de vulling.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 123 kcal - Vetten: 5,3 g - Koolhydraten: 11,9 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 6,7 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
  • Lunchbox met samosa’s, mango en edamameboontjesA