Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLuikse wafels met butternutpompoen en esdoornsiroop
Delhaize logo
  • Luikse wafels met butternutpompoen en esdoornsiroop

Luikse wafels met butternutpompoen en esdoornsiroop

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Carnaval
Dessert
Luikse wafels met butternutpompoen en esdoornsiroop

Ingrediënten voor 7 Porties

7 Porties
  • 200 g butternutpompoen
  • 250 g bloem
  • 20 g verse gist
  • 1 dl lauwe, volle melk
  • 80 g parelsuiker
  • 120 g zachte boter
  • esdoornsiroop naar smaak
  • 2 klontjes boter voor het bakken
  • 1 snuifje zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + 30 min baktijd + 1u30 rusttijd

  1. Snijd de butternutpompoen in stukken met de schil en stoom ± 15 min gaar tot ze zacht zijn. Pureer ze.
  2. Los de gist op in de lauwe melk. Meng de bloem met de suiker, de melk, het zout, de butternutpuree en de zachte boter. Meng tot een homogene massa.
  3. Laat dit deeg 45 min rusten onder een schone keukendoek op een warme plaats.
  4. Kneed het deeg snel, verdeel het in 6 à 8 deegbolletjes en laat opnieuw 45 min rusten.
  5. Bak de deegbolletjes in een ingevet wafelijzer en draai ze na enkele minuten om. Laat de goudbruin gebakken wafels even afkoelen op een rooster.
  6. Dien ze lauw of koud op met esdoornsiroop naar smaak.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Carnaval
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Luikse wafels met butternutpompoen en esdoornsiroop