Recept zoekresultatenLuchtige frambozenconfituur met chiazaadjes
Delhaize logo
  • Luchtige frambozenconfituur met chiazaadjesA

Luchtige frambozenconfituur met chiazaadjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Luchtige frambozenconfituur met chiazaadjesA

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 500 g (diepgevroren) frambozen
  • 2 el agavesiroop
  • 30 g chiazaadjes

Begin met koken

Bereidingstijd : 5 min. + 5 min. kooktijd

  1. Breng de diepvriesframbozen (of laat ze een dag op voorhand ontdooien zonder ze te laten uitlekken) en agavesiroop zachtjes aan de kook in een steelpan. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. pruttelen. Haal de pan van het vuur, meng met een garde en voeg chiazaadjes toe. Laat afkoelen en roer intussen af en toe. (Je kunt de confituur een tiental dagen in de koelkast bewaren.)
  2. Serveer met speltpannenkoeken van Delhaize of volg het recept op www.delhaize.be om ze zelf te bakken.

Tip: Bak eventueel de pannenkoeken één dag op voorhand: bewaar ze in de koelkast en warm ze de volgende dag op tussen twee borden in de microgolfoven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 328; energie (kCal): 78; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 7,1; vezels (g): 7,7; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 432,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Ontbijt
  • Luchtige frambozenconfituur met chiazaadjesA