Recept zoekresultatenLove fish van de zuiderse zeeën
Delhaize logo
 • Love fish van de zuiderse zeeënA

Love fish van de zuiderse zeeën

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Valentijnsdag
Hoofdgerecht
Love fish van de zuiderse zeeënA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 8 kerstomaten
 • peper
 • 1 volle eetlepel pijnboompitten
 • raketsla
 • 2 eetlepels citroensap
 • olijfolie
 • 8 mozzarellaparels
 • 2 moten (+/- 150 g/stuk) Skrei kabeljauw (bijgenaamd love fish)
 • 1 aubergine
 • 1 afgestreken koffielepel Italiaanse of Provençaalse kruiden

Begin met koken

 1. Snij de aubergine in blokjes, bestrooi met zout en leg ze 30 min. in een vergiet, zodat het vocht eruitloopt.
 2. Verwarm de oven voor op th. 4 -5 (130°C) en neem er de bakplaat uit.
 3. Maak 4 kleine brochettes: steek de kerstomaten afwisselend met de mozzarellaparels op houten prikkers. Smeer ze lichtjes in met olie.
 4. Doe het citroensap in een kleine bokaal, kruid met peper en zout en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Sluit de bokaal en schud goed.
 5. Smeer de vismoten in met olijfolie en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat, kruid met peper en zout en bak ± 12 min. in de oven (in functie van de dikte van de moten).
 6. Dep ondertussen de aubergineblokjes droog en bak ze goudbruin op een vrij hoog vuur met de pijnboompitten in een grote antikleefpan met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met Italiaanse kruiden.
 7. Leg ze aan één kant in de pan, leg de brochettes aan de andere kant en verwarm deze 30 sec. aan elke zijde. Kruid met peper en zout.
 8. Schik de aubergines met de pijnboompitten in het midden van de borden (met behulp van een dresseerring) en leg er de moten skrei bovenop.
 9. Werk af met raketsla en giet rondom een beetje vinaigrette. Voeg de brochettes toe en dien onmiddellijk op.
 10. Serveer met knapperig ciabattabrood (eventueel samen te bakken met de vis).

Kooktip

De mozzarellaparels zijn kleiner dan de kerstomaten, waardoor ze de pan niet raken en dus niet smelten!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 407; energie (kCal): 98; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 186,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Valentijnsdag
Diner
Winter
Hoofdgerecht
 • Love fish van de zuiderse zeeënA