Recept zoekresultatenLomi-lomi salmon
Delhaize logo
  • Lomi-lomi salmonA

Lomi-lomi salmon

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Lomi-lomi salmonA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g zalmhaasje
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 4 lente-uitjes
  • 4 zoete Little Gemharten
  • 3 dikke limoen
  • zout en peper
  • 6 el olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Haasje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-32,49€/kg
    +/-€8,12
    F1990031300249200000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
    F2015030200328500000
  • Komkommer
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2021081200085550000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 15 min.

    1. Snijd de zalm in kleine blokjes. Schil eventueel de komkommer, ontpit hem en snijd hem in kleine blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snipper zowel het wit, als 3/4 van het groen fijn. Ontpit de tomaten een beetje en snijd ze in blokjes.
    2. Doe alle ingrediënten in een grote kom en voeg het sap van 2/3 van de limoenen toe, samen met de olijfolie, peper en zout.
    3. Verdeel de lomi-lomi over de slablaadjes. Werk af met limoenpartjes en dien op.

    Tip: Je mag de lomi-lomi gerust op voorhand maken, maar meng de zalm pas op het allerlaatste moment met de rauwkost (hij zou anders in het citroensap ‘koken’).

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 328; energie (kCal): 79; vetten (g): 5,2; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 497,3
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Lomi-lomi salmonA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Haasje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-32,49€/kg
    +/-€8,12
    F1990031300249200000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
    F2015030200328500000
  • Komkommer
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2021081200085550000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000