Linzensalade met rauwe zalm en limoen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
4 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g verse zalmfilet
- 480 g linzen (uit blik, uitgelekt gewicht)
- 3 tomaten
- 2 limoenen
- 5 takjes bladpeterselie
- 5 takjes koriander
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel roze peper
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2016082900246100000
S2017020703688460000
F1998040200321320000
F2020032300055460000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min (+ marinade 30 min)
- Snij de zalm in kleine blokjes. Overgiet ze met het sap van de limoenen, voeg de roze peper toe, zout en peper. Meng, dek af en laat 30 min. in de koelkast marineren.
- Giet de linzen af en spoel ze onder koud stromend water. Doe ze in een slakom en voeg de ontpitte en in blokjes gesneden tomaten toe, evenals de gehakte kruiden en de olijfolie. Doe er ook de zalmblokjes met de marinade bij, meng en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer koel met brood.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 130; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 1,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 540,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2016082900246100000
S2017020703688460000
F1998040200321320000
F2020032300055460000
Laad nog 4 producten