Recept zoekresultatenLinzensalade met rauwe zalm en limoen
Delhaize logo
  • Linzensalade met rauwe zalm en limoen
    A

Linzensalade met rauwe zalm en limoen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Linzensalade met rauwe zalm en limoenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g verse zalmfilet
  • 480 g linzen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 5 takjes koriander
  • 5 e.l. olijfolie
  • 1 kl roze peper
  • 3 tomaten
  • 2 limoenen
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Belle-Vue

Gabriel

Zalmfilet | Belle-Vue

+/- 650 gr

+/-€20,79

Linzen | Beluga

Delhaize

Linzen | Beluga

500 gr

€2,39

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
+/-€39,31

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min (+ marinade 30 min)

  1. Snijd de zalm in kleine blokjes. Overgiet ze met het sap van de limoenen, voeg de roze peper toe, zout en peper. Meng, dek af en laat 30 min in de koelkast marineren.
  2. Giet de linzen af en spoel ze onder koud stromend water. Doe ze in een slakom en voeg de ontpitte en in blokjes gesneden tomaten toe, evenals de gehakte kruiden en de olijfolie. Doe er ook de zalmblokjes met de marinade bij, meng en breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer koel met brood.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 130; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 1,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 540,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 130; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 1,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 540,54
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht
  • Linzensalade met rauwe zalm en limoen
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Belle-Vue

Gabriel

Zalmfilet | Belle-Vue

+/- 650 gr

+/-€20,79

Linzen | Beluga

Delhaize

Linzen | Beluga

500 gr

€2,39

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
+/-€39,31