Recept zoekresultatenLinzensalade met rauwe zalm en limoen
Delhaize logo
  • Linzensalade met rauwe zalm en limoenA

Linzensalade met rauwe zalm en limoen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Linzensalade met rauwe zalm en limoenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g verse zalmfilet
  • 480 g linzen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 3 tomaten
  • 2 limoenen
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 5 takjes koriander
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel roze peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fjord zalmforel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016082900246100000
  • Groene linzen | Bio | Eco
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    210 gr
    8,33 €/kg
    €1,75
    S2017020703688460000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min (+ marinade 30 min)

    1. Snij de zalm in kleine blokjes. Overgiet ze met het sap van de limoenen, voeg de roze peper toe, zout en peper. Meng, dek af en laat 30 min. in de koelkast marineren.
    2. Giet de linzen af en spoel ze onder koud stromend water. Doe ze in een slakom en voeg de ontpitte en in blokjes gesneden tomaten toe, evenals de gehakte kruiden en de olijfolie. Doe er ook de zalmblokjes met de marinade bij, meng en breng op smaak met peper en zout.
    3. Serveer koel met brood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 130; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 1,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 540,54
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Linzensalade met rauwe zalm en limoenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fjord zalmforel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016082900246100000
  • Groene linzen | Bio | Eco
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    210 gr
    8,33 €/kg
    €1,75
    S2017020703688460000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    6,64 €/kg
    €2,99
    F1998040200321320000
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000