Recept zoekresultatenLinzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Delhaize logo
  • Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazieB

Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Terug naar school,Kids
Salade
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazieB

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 240 g gekookte linzen (uit blik)
  • 125 g kerstomaten
  • 100 g feta
  • 50 g jonge spinazie
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Xérèsazijn
  • 1 mespunt dijonmosterd
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Groene linzen | Bio | Eco
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    210 gr
    8,33 €/kg
    €1,75
    S2017020703688460000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
    F2015030200328500000
  • Feta | BOB
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    F2018060700018410000
  • Spinazie | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
    F2020032600055890000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min

    1. Doe de linzen in een fijn vergiet, spoel ze onder koud stromend water en laat uitlekken.
    2. Snijd de kerstomaten in tweeën en verdeel de feta in kleine blokjes.
    3. Meng de azijn met peper en zout in een slakom. Voeg er de olie en de mosterd aan toe en klop stevig op. Vermeng met de feta, de linzen en de tomaten en roer goed om. Verdeel eventueel over de lunchboxen, bestrooi met de jonge, grof gehakte spinazieblaadjes (zonder te mengen, want de azijn doet de blaadjes verkleuren) en bewaar in de koelkast.
    4. Even roeren voor je gaat eten en koud serveren, met wat brood erbij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 773; energie (kCal): 187; vetten (g): 14,2; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 7; suikers (g): 0,9; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 565,68
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Vegetarisch
    Terug naar school,Kids
    Lunch
    Alle seizoenen
    Salade
    • Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazieB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Groene linzen | Bio | Eco
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    210 gr
    8,33 €/kg
    €1,75
    S2017020703688460000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
    F2015030200328500000
  • Feta | BOB
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    F2018060700018410000
  • Spinazie | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
    F2020032600055890000