Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLinguine met zeevruchten en peterselie
Delhaize logo
  • Linguine met zeevruchten en peterselieB

Linguine met zeevruchten en peterselie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Linguine met zeevruchten en peterselieB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 15 cl droge witte wijn
  • 1/3 bussel bladpeterselie
  • 25 cl lauw water
  • 400 g schaaltjes zeevruchtencocktail
  • 400 g linguine
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 afgestreken eetlepels bloem
  • gemalen pili-pili

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Laat de pasta “al dente” koken.
  2. Mix ondertussen de peterselie (nadat je de dikste stelen hebt verwijderd) met het lauwe water. Zet opzij.
  3. Doe de olie in een sauteuse en fruit er de geperste looktenen in op heel zacht vuur. Bestrooi na 2 min. met bloem en pili-pili, roer 1 min. Voeg de witte wijn toe en meng de garde. Laat zachtjes inkoken gedurende 2 min., voeg dan de peterseliemix toe. Laat 5 min. op heel zacht vuur sudderen.
  4. Doe de zeevruchten bij in de saus en breng op smaak met peper en zout. Laat 1 min. sudderen en neem van het vuur.
  5. Voeg de uitgelekte linguine toe, meng en serveer meteen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 367; energie (kCal): 88; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 422,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Linguine met zeevruchten en peterselieB