Recept zoekresultatenLinguine met tonijn
Delhaize logo
  • Linguine met tonijnA

Linguine met tonijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Lactose vrij
Pasta
Linguine met tonijnA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rode ui
  • 400 g tonijn in eigen nat (blik)
  • 400 g passata van kerstomaten (fles)
  • 500 g linguine
  • 5 cl water
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1 pot capucines kappertjes
  • 1/2 bosje verse oregano
  • Harissa in tube

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode uien | Verpakt
    750 gr
    1,32 €/kg
    €0,99
  • Tonijn | Natuur
    150 gr
    12,20 €/kg
    €1,83
  • Passata | Basilicum | Oregano
    340 gr
    7,21 €/kg
    €2,45
  • Pasta | Tagliatelli | Al dente
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. kooktijd

    1. Hakdeuienpersde teentjes knoflook. Fruit ze op een zacht vuurtje in een kleine kookpot met de olijfolie. Voeg de tonijn en de uitgelekte kappertjes toe, samen met de helft van de gehakte oregano. Stoof 2 min, doe de helft van deze bereiding in een kleine pan en houd apart.
    2. Voeg de passata toe in de kookpot, spoel de fles met water en giet ze in de saus leeg. Laat 15 min pruttelen op een zacht vuurtje. Breng verder op smaak en kruid naar eigen smaak met harissa.
    3. Kook de linguine zoals aangegeven op de verpakking, giet ze af en meng ze met de saus. Warm de garnituur op in de braadpan en serveer ze als topping.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 361; energie (kCal): 86; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 504,82
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Lactose vrij
    Diner
    Pasta
    • Linguine met tonijnA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode uien | Verpakt
    750 gr
    1,32 €/kg
    €0,99
  • Tonijn | Natuur
    150 gr
    12,20 €/kg
    €1,83
  • Passata | Basilicum | Oregano
    340 gr
    7,21 €/kg
    €2,45
  • Pasta | Tagliatelli | Al dente
    Dit product is niet meer beschikbaar