Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLinguine met ricottaspinazieballetjes, roomsaus
Delhaize logo
  • Linguine met ricottaspinazieballetjes, roomsausC

Linguine met ricottaspinazieballetjes, roomsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Linguine met ricottaspinazieballetjes, roomsausC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g spinazie
  • 250 g kerstomaten (kleurenmix)
  • 4 sjalot
  • 50 g ontpitte zwarte olijven
  • 500 g linguine
  • 100 g bloem
  • 100 g ricotta
  • 200 g Parmigiano
  • 5 room
  • 1 dl witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 bussel basilicum
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bio | Spinazie
    300 gr
    11,97 €/kg
    €3,59
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    130 gr
    15,31 €/kg
    €1,99
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 35 min. (+ 30 min. uitlektijd en 1 u. droogtijd)

    1. Bekleed een zeef met een stukje gaas of een zeefdoek en laat er de ricotta minstens 30 min. in uitlekken.
    2. Kook de spinazie 2 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken. Laat de spinazie uitlekken, wring ze met de vingers uit en hak ze fijn. Meng ze met de uitgelekte ricotta en 100 g geraspte parmigiano. Breng verder op smaak en vorm 16 balletjes. Haal de balletjes door de bloem en zet ze 1 u in de koelkast, maar dek ze niet af zodat ze een beetje drogen.
    3. Fruit de gesnipperde sjalotten 5 min. op een zacht vuurtje in een steelpan met de olijfolie. Voeg de witte wijn toe, laat volledig inkoken op een hoog vuur en voeg vervolgens de room en de salie toe. Laat 10 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
    4. Breng 2 kookpotten gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Haal de ricotta-spinazieballetjes nog eens door de bloem en dompel ze langzaam in pruttelend water. Kook ze even lang als de pasta, op een zacht vuurtje. Laat ze voorzichtig uitlekken met een schuimspaan.
    5. Filter de roomsaus en breng ze verder op smaak.
    6. Snijd de zwarte olijven en de kerstomaten in 2. Serveer de pasta met de saus, de balletjes, de kerstomaten, de olijven en takjes basilicum. Geef er 100 g geraspte parmigiano bij.

    Tip: Maak de balletjes eventueel een dag op voorhand klaar, zo hebben ze meer tijd om goed in de koelkast te drogen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 624; energie (kCal): 150; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 9; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1118,7
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Linguine met ricottaspinazieballetjes, roomsausC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bio | Spinazie
    300 gr
    11,97 €/kg
    €3,59
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    130 gr
    15,31 €/kg
    €1,99