Recept zoekresultatenLimoentaart met meringues
Delhaize logo
  • Limoentaart met meringues

Limoentaart met meringues

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Buiten eten
Dessert
Limoentaart met meringues

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eieren
  • 1 5 of 6 limoenen
  • 200 g griessuiker
  • meringues voor de afwerking (facultatief)
  • 1 rol zanddeeg
  • 25 cl verse room

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Bekleed een grote taartvorm met het zanddeeg en plooi de overtollige deegrand naar buiten zonder af te snijden. Prik de bodem enkele keren in met een vork. Bak 5 min. in de oven en snij dan het overtollige deeg af. Bak nog 5 min.
  3. Ondertussen: rasp de schil van 1 limoen fijn (bewaar in vershoudfolie). Pers het sap uit de limoenen, je hebt 20 cl nodig.
  4. Klop de eieren met de suiker met de mixer, voeg de room toe en het limoensap. Giet in de taartbodem en bak 30 min. (oven nu op th. 5 – 150°C). Laat volledig afkoelen.
  5. Dien fris op, bestrooid met de opzij gelegde limoenschil en versierd met de meringues.

Kooktip

  • Vermits zanddeeg fel krimpt tijdens de eerste bakminuten, is het beter dat je de rand niet afsnijdt van in het begin, anders kan de taartbodem te vlak zijn om te vullen met een vloeibare bereiding.
  • Variant: Vervang de limoen door citroen, sinaasappel of roze pompelmoes.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Buiten eten
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Limoentaart met meringues