Recept zoekresultatenLimoen-yoghurttaart
Delhaize logo
 • Limoen-yoghurttaartC

Limoen-yoghurttaart

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Dessert
Limoen-yoghurttaartC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
 • 75 g boter
 • 7 blaadjes gelatine
 • 60 g gepelde pistachenoten
 • 1500 g natuuryoghurt op Turkse wijze
 • 15 cl vloeibare honing
 • 2 limoenen
 • 100 g griessuiker
 • 200 g koekjes naar keuze (petit beurre, zandkoekjes, enz)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 1 nacht koeling

 1. Laat de gelatine weken in een kom gevuld met koud water.
 2. Laat de boter smelten en roer er de verkruimelde koekjes onder.
 3. Bedek de rand van een springvorm (met een doorsnede van 20 cm) met bakpapier. Strijk het koekjesmengsel uit op de bodem van de vorm, druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
 4. Was de limoenen goed, rasp de schil fijn en pers de vruchten uit. Doe alles in een stoofpot, voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en verwarm op heel zacht vuur. Neem, wanneer de gelatine gesmolten is, meteen van het vuur.
 5. Voeg 7 eetlepels honing en de suiker toe en meng. Voeg dan geleidelijk aan en al roerend met de garde, de yoghurt toe.
 6. Schep de bereiding in de springvorm en laat 1 nacht in de koelkast opstijven.
 7. Ontvorm de taart voor het serveren voorzichtig op een schaal. Bestrooi met de gehakte pistachenoten en giet er de resterende honing over. Serveer koel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 827; energie (kCal): 198; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 6,9; koolhydraten (g): 19,9; suikers (g): 14,4; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 555,98
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Limoen-yoghurttaartC