Libanese taboulé
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldIngrediënten voor 4 Porties
- 2 bussels bladpeterselie
- 1 bussel dikke lente-uitjes
- 3 schaaltjes verse munt
- 6 cl olijfolie
- 3 onbehandelde citroenen
- 175 g bio bulgur
- 25 cl water
- 3 tomaten
- zout
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Santa Maria
Kruiden | Peterselie
8 gr
€2,95
Delhaize
Munt | Vers | Verpakt
20 gr
€1,49
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Bosto
Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
4 x 75 gr
€3,09
Delhaize
Smaaktrostomaat
450 gr
€4,99
Reeds in je keuken
Delhaize
Jonge uien | Bussel | Cat1
1 st
€1,19
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Vittel
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
8 x 33 cl
€5,79
Santa Maria
Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
€5,55
Totaal:
€13,21
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min (+ 2 u rusttijd)
- Doe de bulgur in een slakom. Giet er langzaam het lichtgezouten kokend water op. Laat rusten.
- Hak ondertussen de bladpeterselie en de munt, snipper de uien fijn. Ontpit en snij de tomaten in blokjes. Pers de citroenen uit, je hebt 12 cl sap nodig (voor 4 personen).
- Giet de olijfolie op de bulgur, roer de korrels los met een vork, voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Meng en breng op smaak met peper en zout.
- Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
- Serveer koel bij geroosterde vlees- of visgerechten, als buffet- of mezzegerecht.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Santa Maria
Kruiden | Peterselie
8 gr
€2,95
Delhaize
Munt | Vers | Verpakt
20 gr
€1,49
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Bosto
Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
4 x 75 gr
€3,09
Delhaize
Smaaktrostomaat
450 gr
€4,99
Reeds in je keuken
Delhaize
Jonge uien | Bussel | Cat1
1 st
€1,19
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Vittel
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
8 x 33 cl
€5,79
Santa Maria
Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
€5,55