Recept zoekresultatenLenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi
Delhaize logo
  • 00:00
    -06:22
  • Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi

Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Salade
Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g biobulgur
  • zout
  • 1,5 eetlepels xeresazijn
  • 30 dl water
  • 70 g peulerwten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje jonge uien
  • 450 g halloumikaas
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1/2 bosje dragon
  • 1/2 bosje dille
  • 1 bosje bioradijsjes
  • Zwarte peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Rooster de bulgur 10 min. al roerend in een pan tot hij van kleur verandert en naar toast begint te geuren. Haal van het vuur en voeg de groentebouillon toe. Meng en laat zwellen. Maak de graantjes los met een vork en laat afkoelen.
  2. Snijd de onderkant van de jonge uien. Sauteer ze in een pan met 1 eetlepel olijfolie.
  3. Snijd de peultjes en de radijzen in fijne plakjes. Was de mooiste blaadjes van de radijzen meermaals. Maak de dragon- en de dilleblaadjes los.
  4. Meng de bulgur, de radijzen, de radijsblaadjes, de peultjes, de dragon en de dille. Schik de stengels van de groene uien op een bord en leg er de bulgur op.
  5. Snijd elke halloumikaas in 4 schijven, peper en zout. Gril ze aan beide kanten in een hete pan en serveer met de sla.

Kooktip

Mix dille- en dragontakjes fijn in olijfolie met een scheut xeres-azijn en serveer deze saus op gestoomde kipfilet. Om vingers en duimen bij af te likken!

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Lente
Salade
  • 00:00
    -06:22
  • Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi