Recept zoekresultatenLenterolletjes met kokosrijstpap en mango
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:51
    C
  • Lenterolletjes met kokosrijstpap en mango

Lenterolletjes met kokosrijstpap en mango

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Dessert
Lenterolletjes met kokosrijstpap en mangoC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 100 g Japanse rijst geschikt voor sushi
  • 8 vellen rijstpapier
  • 1 rijpe mango
  • 6 passievruchten
  • 2 dl kokosmelk
  • 50 g rietsuiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 20 min gaartijd

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in fijne partjes.
  2. Zet een pannetje op het vuur met de rijst, de kokosmelk en 2 dl water. Breng zachtjes aan de kook en laat ± 20 minuten doorkoken. Voeg een beetje water toe indien nodig. Haal van het vuur, voeg de suiker toe en laat afkoelen. Meng de rijst pas op het moment dat je de lenterolletjes gaat maken.
  3. Vul een grote mengkom met lauw water. Maak een propere keukendoek nat, wring goed uit en leg open op een werkblad. Dompel een velletje rijstpapier in het water tot het zacht wordt en leg voorzichtig op de keukendoek. Lepel er een beetje kokosrijst op en schik er enkele sneetjes mango naast.
  4. Vouw de onderkant van het rijstpapier over de rijst. Vouw dan de zijkanten van het rijstpapier naar het midden en rol verder op. Duw een beetje op de vulling tijdens het rollen zodat je een mooi vast rolletje krijgt. Herhaal voor de andere lenterolletjes.
  5. Schik de lenterolletjes op een serveerschaal en zorg ervoor dat ze niet aan elkaar kleven. Snijd de passievruchten in de helft en lepel het sap en de zaadjes eruit. Giet het sap in een kommetje en serveer bij de kokos-mangorolletjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 559; energie (kCal): 133; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 20,6; suikers (g): 10,3; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 141,25
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • 00:00
    -00:51
    C
  • Lenterolletjes met kokosrijstpap en mango