Lenterolletjes met fruit en groenten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kindvriendelijk
Andere
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g de fruits et légumes (myrtilles, tomates-cerises coupées en 2, framboises, tranches de concombre, fraises, kiwi…)
- 8 slablaadjes
- 8 vellen rijstpapier
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel suiker
- 200 g mango of aardbeien, frambozen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2005071900206340000
S2009071000012980000
S2012042400151910000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Vul een grote kom met warm water om het rijstpapier in onder te dompelen. Leg alle ingrediënten klaar binnen handbereik.
- Dompel een vel rijstpapier snel onder in het warm water, langs beide kanten. Het rijstpapier lijkt misschien nog een beetje hard maar het wordt snel zacht als je het even op een bord laat rusten. Maak al een tweede vel rijstpapier nat terwijl het eerste zacht wordt.
- Leg de ingrediënten naar keuze op het vel rijstpapier en plooi de zijkanten naar binnen. Rol vervolgens op zoals een sigaar.
- Meng alle ingrediënten voor de oriëntaalse saus. Voor de coulis: mix de vruchten in de blender. Voeg geen suiker toe.
Kooktip
Je kan de slablaadjes ook vervangen door dezelfde hoeveelheid verse kruiden (muntblaadjes, korianderblaadjes, …).
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 256; energie (kCal): 61; vetten (g): 0,5; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 10,6; suikers (g): 8,5; vezels (g): 4,8; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 109,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Kindvriendelijk
Ontbijt
Andere
Andere
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2005071900206340000
S2009071000012980000
S2012042400151910000