Recept zoekresultatenLenterolletje met kreeft
Delhaize logo
 • Lenterolletje met kreeftA

Lenterolletje met kreeft

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst,Valentijnsdag
Lunch
Lenterolletje met kreeftA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 2 afgestreken eetlepels zoete, pikante saus (chill sauce sweetened – Thais gamma)
 • 1 rijpe Hass avocado
 • 25 g preischeuten
 • peper
 • 1 gekookte kreeft van ongeveer 700 g
 • Enkele takjes verse koriander
 • 5 dikke clementines
 • 3 eetlepels citroensap
 • 1 eetlepel arachideolie
 • 12 rijstvellen (rice paper)

Begin met koken

 1. Verwijder het pantser van de kreeft. Snij het vlees in stukken, je hebt ongeveer 200 g nodig.
 2. Maak een propere keukendoek nat, wring goed uit en leg open op het werkblad. Dompel 6 rijstvellen één voor één in koud water en leg ze achtereenvolgens op de keukendoek, zonder dat ze elkaar raken.
 3. Leg er een tweede uitgewrongen keukendoek op en doe hetzelfde met de 6 andere rijstvellen.
 4. Bedek met een derde uitgewrongen doek en laat de vellen week worden.
 5. Pel ondertussen 2 clementines en halveer ze. Leg de helften plat, verwijder de uiteinden en snij elke helft in 3 schijven.
 6. Snij de avocado in 4, schil en snij elk stuk in drie schijfjes. Meng ze met het citroensap.
 7. Leg een groot korianderblad in het midden van elk rijstvel en leg er horizontaal een schijf clementine op, wat kreeft en vervolgens een schijfje avocado.
 8. Plooi de 2 zijkanten naar binnen en rol dan op. Wikkel de gevulde rolletjes individueel in vershoudfolie en plaats in de koelkast tot net voor het serveren.
 9. Voor de saus: pers het sap uit de 3 resterende clementines, je hebt 15 cl nodig. Voeg de olie toe, de pikante saus en fijngesneden koriander. Kruid eventueel, naar eigen smaak, met peper en zout.
 10. Serveer de lenterolletjes koel met de saus en wat preischeuten.

Kooktip

Je kan de kreeft vervangen door krab of grote roze garnalen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 513; energie (kCal): 123; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 5; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 278,96
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst,Valentijnsdag
Diner
Alle seizoenen
Lunch
 • Lenterolletje met kreeftA