Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLemon curd taart met meringue
Delhaize logo
  • Lemon curd taart met meringue

Lemon curd taart met meringue

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kinderen
Dessert
Lemon curd taart met meringue

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 4 eieren
  • 1/2 limoen
  • 4 citroensap
  • 200 g suiker
  • 100 g boter
  • 5 blaadjes verse munt
  • 1 ei (voor het zanddeeg)
  • 250 g bloem (voor het zanddeeg)
  • 125 g suiker (voor het zanddeeg)
  • 125 g boter (voor het zanddeeg)
  • 4 eiwitten (voor de meringue)
  • 200 g suiker (voor de meringue)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • 6 scharrel eieren omega 3 / Selenium / Vit E
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 2u30 baktijd + 1u rusttijd

    1. Verwarm de oven voor op 90°C.
    2. Maak de meringue: klop de eiwitten op met de mixer terwijl je de suiker er langzaamaan bijvoegt. Houd een beetje van dit mengsel apart voor de toefjes op de taart. Smeer het uit op een bakplaat en bak 2 u in de oven. Laat volledig afkoelen.
    3. Maak intussen het zanddeeg: meng met je handen of met de kneedhaak van de keukenrobot het ei, de bloem, de suiker en de boter tot een deeg. Maak er een bol van en leg 1 u onder vershoudfolie in de koelkast.
    4. Smelt de boter in een pannetje, voeg het citroensap en de suiker toe en roer. Klop de eieren los en giet ze bij het citroenmengsel terwijl je met een garde stevig klopt. Door de binding ontstaat er een puddingachtige consistentie.
    5. Verwarm de oven voor op 180°C.
    6. Rol het zanddeeg uit, bedek er een taartvorm mee en blindbak (= bakken m.b.v. bakparels, linzen …) het 30 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.
    7. Vul de taartbodem met de lemon curd en versier met toefjes meringue die je met de brander een bruin kleurtje geeft en met de verbrokkelde meringue. Werk af met de muntblaadjes en enkele schijfjes limoen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kinderen
    Overig
    Andere
    Dessert
    • Lemon curd taart met meringue

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • 6 scharrel eieren omega 3 / Selenium / Vit E
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49