Recept zoekresultatenLayercake met rode vruchten
Delhaize logo
  • Layercake met rode vruchten
    D

Layercake met rode vruchten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Dessert
Layercake met rode vruchtenD

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 6 eieren (voor de cake)
  • 230 g bloem (voor de cake)
  • 230 g bloemsuiker (voor de cake)
  • 1 snufje zout (voor de cake)
  • 200 g rode vruchten naar keuze: aardbeien, frambozen, blauwe bessen, rode bessen (voor de garnituur)
  • 5 dl room (voor de garnituur)
  • 1 el bloemsuiker (voor de garnituur)
  • 340 g lemon curd (1 pot) (voor de garnituur)

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min. + 45 min. baktijd + 3 u. koeltijd

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten en het zout 5 min. op middelmatige snelheid en dan 10 min. op hoge snelheid. Blijf op lage snelheid kloppen en voeg beetje bij beetje eerst de eidooiers toe, daarna de suiker. Spatel er voorzichtig de gezeefde bloem onder.
  2. Bekleed de bodem en de randen van een ronde springvorm van 18 cm diameter met een brede strook bakpapier. De cake wordt meer dan 10 cm hoog, dus moet het bakpapier voldoende uitsteken! Giet het deeg in de bakvorm en schuif 45 min. in de oven. Laat 10 min. rusten, ontvorm op een taartrooster en laat volledig afkoelen (± 3 u.).
  3. Klop de room stijf met de bloemsuiker. Snijd de cake in 3 lagen. Besmeer de eerste 2 met een dikke laag lemon curd en dan met slagroom. Leg de 2 lagen op elkaar, leg er de 3de laag taart bovenop en bedek ze met slagroom.
  4. Werk af met de rode vruchten (snijd de aardbeien in 2) en serveer.

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 486 kcal • Vetten: 21 g • Koolhydraten: 66 g • Vezels: 2 g • Eiwitten: 8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 486 kcal • Vetten: 21 g • Koolhydraten: 66 g • Vezels: 2 g • Eiwitten: 8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Zomer
Dessert
  • Layercake met rode vruchten
    D