Recept zoekresultatenLauwe salade van peultjes, sperziebonen en kippenlevers
Delhaize logo
  • Lauwe salade van peultjes, sperziebonen en kippenleversA

Lauwe salade van peultjes, sperziebonen en kippenlevers

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Lauwe salade van peultjes, sperziebonen en kippenleversA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 20 g boter
  • 1 dikke koffielepel mosterd op grootmoeders wijze
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels xeresazijn
  • 1 sjalot
  • 300 g sperziebonen
  • 200 g peultjes
  • 1 eetlepel hazelnotenolie
  • 400 g kippenlevers
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Maak de sperziebonen schoon. Verwarm gezouten water in een kookpot en doe de bonen in het kokende water. Reken 6 min gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt, voeg dan de peultjes toe. Laat nog 2 min. koken en giet alles af.
  2. Snipper ondertussen de sjalot heel fijn en maak de kippenlevers schoon, snij ze in stukken. Laat alles in de warme boter bakken in een braadpan op hoog vuur.
  3. Klop de azijn met zout, peper, mosterd, olijf- en hazelnotenolie. Doe de kippenlevers in een slakom. Neem de pan van het vuur, giet er de vinaigrette in en roer de bakresten los.
  4. Doe de peultjes, de sperziebonen en de vinaigrette bij de stukjes kippenlevers in de kom, meng goed. Verdeel over individuele borden. Serveer lauw.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 610; energie (kCal): 147; vetten (g): 11,4; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 380,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Lauwe salade van peultjes, sperziebonen en kippenleversA