Delhaize logo
  • LasagneB

Lasagne

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Pasta
LasagneB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g rund-/varkensgehakt
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 200 g geraspte kaas (emmentaler)
  • 4 dl melk
  • 40 g bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 30 g boter (voor de kaassaus)
  • 24 lasagnevellen
  • 680 g tomatenpulp
  • 1/2 koffielepel harissa
  • 1 koffielepel spaghettikruiden
  • enkele takjes tijm
  • 1 feuille laurierblad
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • 6 sneetjes ham

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ovengebakken | Ham
    150 gr
    21,67 €/kg
    €3,25
  • Gehakt | Varken-Kalf | Gekruid
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kaas | 3 kazen | Gratin mix | Geraspt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min + 40 min gaartijd

    1. Pel de knoflook en de sjalot en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en fruit de knoflook en sjalot erin. Voeg het gehakt toe en plet met een vork. Kruid met peper, zout en de spaghettikruiden en bak het gehakt gaar. Voeg de tomatenpulp, de harissa, de takjes tijm en het laurierblad erbij en laat zachtjes verder sudderen onder een deksel gedurende 20 min.
    2. Bereid de kaassaus. Zet hiervoor nog een pan op een zacht vuur met de boter en laat smelten. Voeg de bloem erbij en meng met de klopper tot een roux. Laat al roerend drogen maar let erop dat de roux niet aanbakt. Giet vervolgens beetje bij beetje de melk erbij en roer met de klopper zodat de saus bindt en je een mooie egale bechamelsaus krijgt. Laat nog even doorkoken en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Neem de saus van het vuur en meng de helft van de gemalen kaas erdoor.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met wat boter. Giet eerst een dun laagje kaassaus op de bodem van de ovenschaal. Lepel daarop wat bolognaisesaus en schik er een eerste laagje droge lasagnevellen op. Zorg ervoor dat de lasagnevellen elkaar net overlappen. Lepel er opnieuw een laag bolognaisesaus op. Strijk de saus egaal uit over het hele oppervlak en schik daarop de sneetjes ham. Dan volgen opnieuw een laagje lasagnevellen, vervolgens de kaassaus, opnieuw lasagnevellen, tomatensaus, lasagnevellen … Bouw de lasagne verder op tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag kaassaus. Strooi de rest van de gemalen kaas erover en schuif de ovenschaal in de oven. Bak de lasagne gaar gedurende ± 40 min.
    4. Haal de lasagne uit de oven en serveer meteen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 630; energie (kCal): 151; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 6,1; suikers (g): 2; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 824,01
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • LasagneB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ovengebakken | Ham
    150 gr
    21,67 €/kg
    €3,25
  • Gehakt | Varken-Kalf | Gekruid
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kaas | 3 kazen | Gratin mix | Geraspt
    Dit product is niet meer beschikbaar