Recept zoekresultatenLasagne met zoete aardappelen en bloemkool
Delhaize logo
  • Lasagne met zoete aardappelen en bloemkoolB

Lasagne met zoete aardappelen en bloemkool

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Lasagne met zoete aardappelen en bloemkoolB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 grote bloemkool
  • 800 g zoete aardappelen
  • 12 verse lasagnevellen Bertagni
  • 5 dl volle melk
  • 2 bollen mozzarella di bufala (2x125g)
  • 75 g Parmigiano
  • 4 el olijfolie
  • 1 bussel salie
  • Peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 55 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek 2 ovenplaten met bakpapier.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en meng ze op één van de ovenplaten met 2 el olijfolie, 3/4 van de grofgehakte salie en peper en zout. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en meng ze op de andere ovenplaat met 1 el olijfolie en peper en zout. Schuif alles in de oven (zet de bloemkool bovenaan) en laat gedurende 25 min. bakken.
  3. Mix een kleine helft van de bloemkool met de melk, 50 g parmigiano en peper en zout tot een homogene saus. Meng de rest van de bloemkool met de zoete aardappelen.
  4. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C. Verdeel een beetje saus over de bodem van een grote ovenschaal. Voeg 1/3 van de groenten toe (plet de bloemkool indien nodig lichtjes) en bedek ze met 4 lasagnevellen. Overgiet weer met saus en wissel de lagen zo verder af. Overgiet de lasagne om te eindigen met een laag saus, bestrooi ze met de in stukjes gescheurde mozzarella en de rest van de parmigiano. Schuif 30 min. in de oven.
  5. Bak de rest van de salieblaadjes kort goudbruin in een braadpan, met 1 el olijfolie. Werk er de lasagne mee af en serveer.

Tip: Vervang de zoete aardappelen eventueel door butternut en/of voeg enkele hele, ongepelde teentjes knoflook toe wanneer je de bloemkool in de oven schuift. Pel daarna de gebakken teentjes knoflook en mix ze in de saus.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 496; energie (kCal): 119; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 3,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 666,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
  • Lasagne met zoete aardappelen en bloemkoolB