Recept zoekresultatenLasagne met twee soorten zalm en prei
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
    B
  • Lasagne met twee soorten zalm en prei

Lasagne met twee soorten zalm en prei

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Lasagne met twee soorten zalm en preiB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 350 g zalmfilet
  • 140 g gerookte zalm
  • 1 bussel prei
  • 2 sjalotten
  • 9 lasagnevellen
  • 2,5 dl room
  • 4 eetlepels zure room
  • 1 l water
  • 2 dl witte droge wijn
  • 2 dl witte vermout
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 bussel dille
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Atlantisch | Zonder vel | Bio
    +/- 225 gr
    +/-37,99€/kg
    +/-€8,55
    Afhaling vanaf 20/01
  • Zalm | Gerookt | Bio
    140 gr
    55,36 €/kg
    €7,75
    Afhaling vanaf 20/01
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 30 min. kooktijd

    1. Verwijder het groen van de prei, maak het preiwit schoon en snipper het fijn. Hak de sjalotten fijn. Fruit alles gedurende 2 min. in een stoofpan met de olie. Overgiet met de wijn en de vermout en laat 2 min. op een hoog vuur inkoken. Breng dan aan de kook met het water en de verkruimelde bouillonblokjes. Laat 5 min. pruttelen, voeg de room toe en laat nog 5 min. koken. Haal de pan van het vuur, voeg de helft van de gehakte dille toe en breng verder op smaak.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de verse zalm in lange plakjes en snijd de sneetjes gerookte zalm in 3. Giet 1/4 van de saus in een grote rechthoekige ovenschaal en bouw de lasagne op: wissel telkens een laag deegvellen (per 3) af met een laag saus en vervolgens de 2 soorten zalm. Vorm de bovenste laag met 3 lasagnevellen, saus en gerookte zalm. Lepel er 4 toefjes zure room bovenop. Kruid met peper en zout en bestrooi met 4 takjes gehakte dille. Schuif 30 min. in de oven.
    3. Werk eventueel af met de rest van de dille en dien heet op.

    Tip: Verwerk het groen van de prei in een soep of, ultrafijn gesnipperd, in een omelet. #lesswaste

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -01:00
      B
    • Lasagne met twee soorten zalm en prei

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Atlantisch | Zonder vel | Bio
    +/- 225 gr
    +/-37,99€/kg
    +/-€8,55
    Afhaling vanaf 20/01
  • Zalm | Gerookt | Bio
    140 gr
    55,36 €/kg
    €7,75
    Afhaling vanaf 20/01
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55