Recept zoekresultatenLasagne met bospaddenstoelen, kalfszwezeriken en truffel
Delhaize logo
Lasagne met bospaddenstoelen, kalfszwezeriken en truffel

Lasagne met bospaddenstoelen, kalfszwezeriken en truffel

Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 200 g gemengde bospaddestoelen
  • 200 g kalfszwezeriken (te bestellen in je beenhouwerijafdeling)
  • 1 verse truffel (te bestellen bij de groenten- en fruitverantwoordelijke)
  • 4 feuilles verse lasagnebladen
  • 2 dl truffelsap
  • 1 dl porto
  • 2,5 dl room
  • 5 dl melk
  • 2 sjalotten
  • 4 druppels truffelolie
  • 2 noten boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1/2 gevogeltebouillon blokje
  • 2 el voorverpakte gebakken ui (optioneel)
  • Enkele sprieten bieslook (optioneel)
  • peper
  • 200 g gemengde bospaddestoelen
  • 200 g kalfszwezeriken (te bestellen in je beenhouwerijafdeling)
  • 1 verse truffel (te bestellen bij de groenten- en fruitverantwoordelijke)
  • 4 feuilles verse lasagnebladen
  • 2 dl truffelsap
  • 1 dl porto
  • 2,5 dl room
  • 5 dl melk
  • 2 sjalotten
  • 4 druppels truffelolie
  • 2 noten boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1/2 gevogeltebouillon blokje
  • 2 el voorverpakte gebakken ui (optioneel)
  • Enkele sprieten bieslook (optioneel)

Begin met koken

: 30 min
1
Borstel voorzichtig de paddenstoelen schoon (maak ze zeker niet nat) en snijd ze in stukjes. Snipper de sjalotten fijn. Fruit dit alles in een braadpan met een nootje boter en de olijfolie.
2
Leg de kalfszwezeriken in een steelpan met melk, breng ze langzaam aan de kook. Laat 3 min doorkoken.
3
Giet de porto op de paddenstoelen en laat hem tot de helft inkoken. Los het half bouillonblokje op in 1 dl warm water en giet het in de braadpan. Laat het opnieuw tot de helft inkoken. Voeg de room, het truffelsap en de truffelolie toe en laat sudderen.
4
Laat de kalfszwezeriken na 3 min koken uitlekken en laat ze schrikken in ijskoud water. Verwijder voorzichtig de stukjes vel en het membraan dat rond de zwezeriken zit. Snijd ze in dikke schijven en bak ze goudbruin in een nootje boter. Breng op smaak met peper en zout. Voeg ze bij de paddenstoelen en kruid bij indien nodig.
5
Snijd de lasagnebladen doormidden en gaar ze kort in kokend water. Laat ze uitlekken.
6
Leg een half lasagneblad op elk bord. Schik de paddenstoelen en de zwezeriken erbovenop en bedek ze met de overblijvende halve bladen. Overgiet met de saus en strooi er de gebakken uitjes over. Versier met de bieslook. Rasp wat verse truffel op elk bord en dien op.
1
Borstel voorzichtig de paddenstoelen schoon (maak ze zeker niet nat) en snijd ze in stukjes. Snipper de sjalotten fijn. Fruit dit alles in een braadpan met een nootje boter en de olijfolie.
2
Leg de kalfszwezeriken in een steelpan met melk, breng ze langzaam aan de kook. Laat 3 min doorkoken.
3
Giet de porto op de paddenstoelen en laat hem tot de helft inkoken. Los het half bouillonblokje op in 1 dl warm water en giet het in de braadpan. Laat het opnieuw tot de helft inkoken. Voeg de room, het truffelsap en de truffelolie toe en laat sudderen.
4
Laat de kalfszwezeriken na 3 min koken uitlekken en laat ze schrikken in ijskoud water. Verwijder voorzichtig de stukjes vel en het membraan dat rond de zwezeriken zit. Snijd ze in dikke schijven en bak ze goudbruin in een nootje boter. Breng op smaak met peper en zout. Voeg ze bij de paddenstoelen en kruid bij indien nodig.
5
Snijd de lasagnebladen doormidden en gaar ze kort in kokend water. Laat ze uitlekken.
6
Leg een half lasagneblad op elk bord. Schik de paddenstoelen en de zwezeriken erbovenop en bedek ze met de overblijvende halve bladen. Overgiet met de saus en strooi er de gebakken uitjes over. Versier met de bieslook. Rasp wat verse truffel op elk bord en dien op.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Belgische | Portobello | verpakt

Delhaize

Belgische | Portobello | verpakt

1 st

€2,19

Heel truffel | Zomer

Gaillard

Heel truffel | Zomer

50 gr

€14,99

Pasta | Lasagne | Collezione | All'uovo

Barilla

Pasta | Lasagne | Collezione | All'uovo

500 gr

€5,55

Aguilar | Tawny rood | Porto | 19% alc.vol.

Delhaize

Aguilar | Tawny rood | Porto | 19% alc.vol.

37,5 cl

€4,75

Room | 20% V.G.

Delhaize

Room | 20% V.G.

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,95

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Melk | Halfvol | Zonder lactose

Dilea

Melk | Halfvol | Zonder lactose

1 l

€2,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Bouillon | Gevogelte | Bio

Maggi

Bouillon | Gevogelte | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€35,17