Recept zoekresultatenLamswrap, yoghurthummus met munt en erwtjes
Delhaize logo
  • Lamswrap, yoghurthummus met munt en erwtjesA

Lamswrap, yoghurthummus met munt en erwtjes

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Pasen
Hoofdgerecht
Lamswrap, yoghurthummus met munt en erwtjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 komkommer
  • 2 dikke wortel
  • 100 g gedopte pistachenoten
  • 4 el olijfolie
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • peper en zout
  • 4 zoete Little Gemharten
  • 800 g lamsgehakt zonder kruiden
  • 8 meergranenwraps
  • 200 g erwtjes (voor de hummus)
  • 1/2 limoen (voor de hummus)
  • 3 bolle el griekse yoghurt (voor de hummus)
  • 1 el olijfolie (voor de hummus)
  • 1/2 bussel munt (voor de hummus)
  • 1 bussel koriander (voor de hummus)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Hummus: kook de erwtjes 4 min. In kokend water, laat ze in koud water schrikken en laat ze uitlekken. Mix de erwtjes, het sap van de halve limoen, de yoghurt, de olijfolie, de muntblaadjes en de koriander fijn met de mixer. Kruid met peper en zout.
  2. Snijd de wortelen met een dunschiller in lange plakjes. Snijd de komkommer in schijfjes.
  3. Meng het lamsgehakt met de grofgehakte pistachenoten, de paprika, de komijn, peper en zout. Maak minstens 16 kleine burgers. Laat ze kort aan beide kanten goudbruin bakken in een grote braadpan met 2 el olijfolie.
  4. Snijd intussen de little gem-harten in 2 en bak ze 2 à 3 min. per kant goudbruin in een braadpan met 2 el olijfolie. Breng ze op smaak.
  5. Warm de wraps op volgens de instructies op de verpakking. Zet de miniburgers, de rauwkost, de slaharten en de hummus apart op tafel, zo kan iedereen zijn eigen wrap naar eigen smaak vullen.

Tip:

bak je burgers niet te lang zodat ze lekker sappig blijven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 727; energie (kCal): 175; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 1,8; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 9,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 941,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Pasen
Hoofdgerecht
  • Lamswrap, yoghurthummus met munt en erwtjesA