Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLamsstoofpotje met kerrie
Delhaize logo
  • Lamsstoofpotje met kerrie

Lamsstoofpotje met kerrie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Lamsstoofpotje met kerrie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • boter
  • 3 uien
  • 4 takjes verse koriander
  • 1 limoen
  • 25 dl water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg lamsschouder in sneden of rundstoofvlees
  • 1 eetlepel pikante kerrie
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 3 soeplepels geraspte kokosnoot
  • 1 vetarm vleesbouillonblokje

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 1 u 30’ stoven

  1. Doe 2 eetlepels olie in een stoofpan en bak er de gehakte uien en de geperste lookteentjes in aan op zacht vuur. Dek af en laat fruiten.
  2. Doe ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan en bak er het in blokjes gesneden vlees in op hoog vuur.
  3. Doe het vlees, wanneer het aan alle kanten mooi bruin gebakken is, bij de uien. Doe het water in de braadpan, roer de aanbaksels los en giet in de stoofpan. Voeg de yoghurt toe, de kerrie, 2 eetlepels kokosnoot en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u 30’ sudderen op heel zacht vuur.
  4. Breng het vlees, wanneer het heel zacht is, op smaak met peper en zout en serveer het warm, bestrooid met koriander en kokosnoot. Werk af met een partje limoen en dien op met basmatirijst.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Lamsstoofpotje met kerrie