Recept zoekresultatenLamsstoofpot met Zuiderse groenten
Delhaize logo
  • Lamsstoofpot met Zuiderse groentenA

Lamsstoofpot met Zuiderse groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Lamsstoofpot met Zuiderse groentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 el olijfolie
  • 1 zakje tajinekruiden
  • 4 biowortelen
  • 3 grote tomaten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 3 rode uien
  • 1/2 ongeschilde knoflookbol
  • 1 rode peper
  • 1,5 dl rode wijn
  • 2 x 1,9 dl lamsfond
  • 120 g zwarte olijven Cailletier
  • 8 sterke gepekelde pepertjes
  • 1/2 bussel koriander
  • 1 gigot lamsbout van ± 1,4 kg

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 2 u baktijd

  1. Ontvet lichtjes de lamsbout en snijd hem in grote blokjes. Fruit hem op een vrij hoog vuur in een stoofpan met olijfolie.
  2. Breng hem op smaak met peper, zout en tajinekruiden (gamma ’World’ Delhaize).
  3. Snijd de biowortelen in dikke schijfjes.
  4. Snijd de grote tomaten, courgette, aubergine en ontpitte rode paprika in grote stukken.
  5. Hak de rode bio-uien en halveer de ongeschilde knoflookbol.
  6. Snipper de ontpitte rode peper fijn.
  7. Voeg alles toe aan het vlees en overgiet met rode wijn en lamsfond. Zet het deksel op de pan en laat 2 u op een heel zacht vuurtje sudderen, tot je het vlees met een vork kunt snijden.
  8. Haal het deksel van de pan en laat indien nodig een beetje inkoken. Voeg de zwarte Cailletierolijven en sterke gepekelde pepertjes toe. Breng verder op smaak.
  9. Werk af met de gehakte koriander en serveer met krieltjes uit de oven.

Kooktip

Stoofpotjes zijn opgewarmd nog lekkerder, ook deze zuiderse versie!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 288; energie (kCal): 69; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 2; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 617,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Lamsstoofpot met Zuiderse groentenA