Recept zoekresultatenLamsschouder in een aardappelkorst, rode bieten met geitenkaas
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:49
    B
  • Lamsschouder in een aardappelkorst, rode bieten met geitenkaas

Lamsschouder in een aardappelkorst, rode bieten met geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Lamsschouder in een aardappelkorst, rode bieten met geitenkaasB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ontbeende en als gebraad opgebonden Ierse lamsschouder (+- 800 g netto, te bestellen bij de beenhouwerijafdeling)
  • 1 bokaal gestrekte ansjovisfilets in olijfolie (100 g)
  • 1,5 kg grote bloemige aardappelen
  • 500 g gekookte bio rode bieten
  • 100 g verse geitenkaas natuur Le Larry
  • 2 koffielepels kappertjes
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 60 g boter
  • 5 el olijfolie
  • 1 bussel dille
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ansjovis | Olijfolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
  • Rode biet | Gekookt | Bio
    1 st
    1,49 €/st
    €1,49
  • Kappertjes | Surfines
    60 gr
    17,50 €/kg
    €1,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 40 min. kooktijd (+30 min. koeltijd)

    1. Haal het lamsgebraad uit de koelkast. Schil de aardappelen, spoel ze en droog ze. Rasp ze met de grove kant van de rasp, dep ze lichtjes droog, maar spoel ze niet meer om hun zetmeel te behouden.
    2. Warm 4 el olijfolie en 2⁄3 van de boter op in een grote antiaanbakpan (28 cm), doe er de helft van de aardappelen in en breng ze op smaak. Bak ze op een matig vuurtje en druk ze goed aan, tot een compacte koek. Draai de aardappelkoek niet om: laat hem gewoon op een groot vel bakpapier glijden. Doe hetzelfde met de rest van de aardappelen en leg de 2de koek op een schaal.
    3. Steek 5 ansjovisfilets in het gebraad. Bak het op een hoog vuur rondom goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie en 1/3 van de boter. Kruid met peper en zout en haal de pan van het vuur.
    4. Leg 2 grote rechthoeken aluminiumfolie deels op elkaar en leg er het bakpapier met de aardappelkoek op. Leg het gebraad in het midden van de koek en bedek het met de 2de koek. Het vlees moet volledig in de aardappelkoeken gewikkeld zijn. Pak het geheel strak in en laat 30 min. in de koelkast rusten.
    5. Leg het verpakte gebraad in een ovenschaal en schuif het 40 min. in een voorverwarmde oven van 210°C.
    6. Hol de rode bieten uit met een parisiennelepel. Mix het vruchtvlees met de verse geitenkaas, de rest van de ansjovisfilets en hun olie, de kappertjes, 3/4 van de dille en de balsamicoazijn, tot een homogene crème. Breng verder op smaak en vul de rode bieten met de crème.
    7. Laat het gebraad 10 min rusten (draai het na 5 min. om). Haal het uit de aluminiumfolie en snijd het in dikke sneetjes. Serveer met de rode bieten en werk af met de rest van de dille.

    Tip: Je kunt de dille door peterselie vervangen en de geitenkaas door Griekse yoghurt die je onder de gemixte rode biet mengt.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:49
      B
    • Lamsschouder in een aardappelkorst, rode bieten met geitenkaas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ansjovis | Olijfolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
  • Rode biet | Gekookt | Bio
    1 st
    1,49 €/st
    €1,49
  • Kappertjes | Surfines
    60 gr
    17,50 €/kg
    €1,05