Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLamsribstuk in een korst van zahtar
Delhaize logo
  • Lamsribstuk in een korst van zahtarA

Lamsribstuk in een korst van zahtar

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Lamsribstuk in een korst van zahtarA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 teentjes look, geperst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 g paneermeel
  • 2 stuks lamsribstuk van 285 tot 380 g elk
  • scheutje citroensap
  • zout
  • 2 eetlepels zahtar
  • koriander

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op 220°.
  2. De korst: meng in een kom het paneermeel, de look, de zahtar, de olijfolie, zout en peper. Zet opzij.
  3. Smeer het stuk vlees in met de rest van de olijfolie.
  4. Bescherm de ribben met aluminiumfolie.
  5. Laat 10 minuten braden in de oven.
  6. Hul de rugzijde van het stuk lamsvlees in de specerijenkorst.
  7. Laat nog 10 minuten bakken.
  8. Versnijd het lamsribstuk tussen de ribben. Verdeel het vlees over de borden. Versier met koriander en giet er een scheutje citroensap over om de smaak te versterken.

Kooktip

  • Uitstekend bij in de oven gebakken aardappelen, zoals corne de gatte, en geroosterde groenten. Dien op met een yoghurtsaus: 1 potje (125 g) yoghurt, 1/2 bosje koriander, fijngehakt, 2 teentjes look, fijngehakt, zout en peper.
  • Variant: Vervang het lamsribstuk door lamskoteletjes of lage lamsribbetjes die u hult in een korst van zahtar.
  • Shopping: U vindt zahtar in de afdeling exotische producten van uw supermarkt.
  • De « plus » op voedingsgebied:
    Dit is een recept die alle records qua lichtheid verbreekt met minder dan 1 gram vetstof per bord. Rijk aan proteïnen en groenten heeft dit recept een positieve invloed op de verzadiging.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 638; energie (kCal): 152; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 0,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 18,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 344,28
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Lamsribstuk in een korst van zahtarA