Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLamsribben met prinsessenboontjes en paprikapesto
Delhaize logo
  • Lamsribben met prinsessenboontjes en paprikapestoA

Lamsribben met prinsessenboontjes en paprikapesto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Lamsribben met prinsessenboontjes en paprikapestoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 gele paprikas
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g Parmigiano
  • 1 eetlepel slaolie
  • 1 knoflookteentje
  • zout en peper
  • 600 g sperziebonen
  • 2 sjalot
  • 3 el olijfolie
  • 1 eetlepel bonenkruid
  • 900 g lage lamsribben
  • 1 afgestreken el Provençaalse kruiden

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 45 min. baktijd

  1. Gril de gele paprika’s gedurende 45 min. in een voorverwarmde oven van 180°C. Doe ze in een luchtdichte pot en laat ze afkoelen. Mix de geschilde en ontpitte paprika’s met gegrilde pijnboompitten, geraspte parmigiano, slaolie, het geperste teentje knoflook, peper en zout.
  2. Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes en kook ze 5 min. in gezouten kokend water. Laat ze in ijskoud water schrikken. Fruit de gehakte sjalotten gedurende 2 min. op een zacht vuurtje in een sauteerpan met olijfolie.
  3. Voeg de uitgelekte bonen toe, samen met bonenkruid, peper en zout. Fruit 2 min. op een hoog vuur.
  4. Smeer de lage lamsribben in met olijfolie. Kruid ze met peper, zout en bestrooi ze met de Provençaalse kruiden. Schik ze op een hete grill en schroei ze 2 min. per kant dicht. Haal ze van het vuur en laat ze 2 min. rusten. Dien de lamsribben op met de pesto, de bonen en gebakken krieltjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 532; energie (kCal): 128; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,9; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 599,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Lamsribben met prinsessenboontjes en paprikapestoA