• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Terug

Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Sauzen en specerijen
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Alle seizoenen

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 700 g lamsnoten
  • 4 eetlepels gehakte verse rozemarijn + 1 takje
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 300 g rode bessengelei
  • 4 eetlepels wijnazijn
Bereiding

  1. Meng de olie en de rozemarijn in een schotel en wikkel er de lamsnoten in. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  2. Neem het vlees 20 min. op voorhand uit de koelkast.
  3. Doe de rode bessengelei, de azijn, 2 eetlepels water en het takje rozemarijn in een steelpan. Verwarm zachtjes, roer met de garde en laat op zacht vuur sudderen.
  4. Verwarm ondertussen een pan met antikleeflaag op vrij hoog vuur. Leg de lamsnoten in de hete pan en schroei ze dicht, 2 min. aan elke kant. Temper het vuur en laat nog verder bakken volgens eigen smaak en de dikte van het vlees (in principe wordt lamsvlees rosé gegeten). Kruid met peper en zout.
  5. Neem het takje rozemarijn uit de saus en breng op smaak.
  6. Serveer de in schijfjes versneden lamsnoten met de saus. Geef er tuinkers bij en gegratineerde aardappelen.

Kooktip

Voor de "final touch" werk je de borden af met enkele verse rode bessen.

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst