Recept zoekresultatenLamsnootjes met rode bessengelei
Delhaize logo
  • Lamsnootjes met rode bessengeleiC

Lamsnootjes met rode bessengelei

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Overig
Sauzen
Lamsnootjes met rode bessengeleiC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g lamsnoten
  • 4 eetlepels gehakte verse rozemarijn + 1 takje
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 300 g rode bessengelei
  • 4 eetlepels wijnazijn

Begin met koken

  1. Meng de olie en de rozemarijn in een schotel en wikkel er de lamsnoten in. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  2. Neem het vlees 20 min. op voorhand uit de koelkast.
  3. Doe de rode bessengelei, de azijn, 2 eetlepels water en het takje rozemarijn in een steelpan. Verwarm zachtjes, roer met de garde en laat op zacht vuur sudderen.
  4. Verwarm ondertussen een pan met antikleeflaag op vrij hoog vuur. Leg de lamsnoten in de hete pan en schroei ze dicht, 2 min. aan elke kant. Temper het vuur en laat nog verder bakken volgens eigen smaak en de dikte van het vlees (in principe wordt lamsvlees rosé gegeten). Kruid met peper en zout.
  5. Neem het takje rozemarijn uit de saus en breng op smaak.
  6. Serveer de in schijfjes versneden lamsnoten met de saus. Geef er tuinkers bij en gegratineerde aardappelen.

Kooktip

Voor de "final touch" werk je de borden af met enkele verse rode bessen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1063; energie (kCal): 256; vetten (g): 15,6; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 17; suikers (g): 14,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 11,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 734,21
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Sauzen
  • Lamsnootjes met rode bessengeleiC