Recept zoekresultatenLamsnootjes met gebakken dadels
Delhaize logo
  • Lamsnootjes met gebakken dadels

Lamsnootjes met gebakken dadels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Andere
Pasen
Sauzen
Lamsnootjes met gebakken dadels

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 afgestreken koffielepel kurkumapoeder
  • 2 koffielepels suiker
  • peper
  • 1/2 koffielepel oranjebloesemwater
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 nootjes boter
  • 700 g lamsnootjes
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kaneelstokje
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • een snuifje gemalen gember
  • 200 g dadels
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 uien

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012370000
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    S1974061200151000000
  • Aroma | Oranjebloessem
    20 cl
    17,95 €/l
    €3,59
    S2004011908020100000
  • Geklaarde boter
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014102200196000000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Verhit een nootje boter in een sauteerpan en bak de lamsnootjes 1 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
    3. Doe 2 eetlepels olie in de sauteerpan en fruit de gehakte uien 5 min. op een zacht vuur. Voeg de kaneel toe, de kurkuma, de gember en 1 koffielepel suiker. Roer 1 min.
    4. Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en doe er 30 cl water bij en het kruidentuiltje. Laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
    5. Ontpit ondertussen de dadels. Meng in een kom een nootje gesmolten boter, 1 koffielepel suiker en het oranjebloesemwater.
    6. Wentel de dadels in dit mengsel. Plaats ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat 8 à 10 min. bakken in de oven.
    7. Leg de lamsnootjes in de saus en bak nog 5 min. Draai ze halverwege de baktijd om (ze moeten rosé blijven).
    8. Breng op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe.
    9. Snij het vlees in dikke plakken en dien onmiddellijk op met de gebakken dadels. Geef er couscous met amandelen bij.

    Kooktip

    • Voeg het oranjebloesemwater met mate toe: kleine dosissen parfumeren subtiel, te grote dosissen overheersen de andere smaken.
    • Variant: kip (filets of bouten) kan je op dezelfde manier bereiden. Laat ze sudderen met de saus.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Orientaals
    Andere
    Pasen
    Diner
    Alle seizoenen
    Sauzen
    • Lamsnootjes met gebakken dadels

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012370000
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    S1974061200151000000
  • Aroma | Oranjebloessem
    20 cl
    17,95 €/l
    €3,59
    S2004011908020100000
  • Geklaarde boter
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2014102200196000000