Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:31
  • Lamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen

Lamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Lamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 lamskroontjes
  • 600 g bloemige aardappelen
  • 12 mooie wortelen (in bussel)
  • 1 bosje verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 nootje boter
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Lamskroon | Celtic
    +/- 400 gr
    +/-40,99€/kg
    +/-€16,40
    Afhaling vanaf 19/01
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min

    1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 minuten in gezouten water.
    2. Verwarm de oven voor op th. 6/7 – 210°C.
    3. Schil de wortelen en kook ze ongeveer 5 minuten (afhankelijk van de dikte) in gezouten water.
    4. Verwijder het vet van de lamskroontjes en wrijf ze in met een in twee gesneden knoflookteentje. Doe de stukjes knoflook en de boter in een pan en breng op temperatuur. Schroei de lamskroontjes snel dicht rondom rond. Kruid met zout en peper.
    5. Leg het vlees in een ovenschotel en overgiet het met de boter uit de pan. Doe de wortelen in een andere ovenschotel, giet er 2 el olijfolie over en breng ze op smaak. Steek de 2 schotels in de oven en laat ongeveer 12 minuten garen.
    6. Giet de aardappelen af terwijl het vlees bakt. Doe ze opnieuw in de kookpot en voeg er 2 el olijfolie en de gehakte tijm bij. Pureer de aardappelen met een stamper of draai ze door een passe-vite. Kruid bij indien nodig.
    7. Bedek de ovenschotel met het vlees met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
    8. Snijd het vlees tussen de ribben en dien warm op met de puree en de wortelen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -04:31
    • Lamskroontje met tijmpuree en geroosterde wortelen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Lamskroon | Celtic
    +/- 400 gr
    +/-40,99€/kg
    +/-€16,40
    Afhaling vanaf 19/01
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65