Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenLamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
Delhaize logo
  • Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjesA

Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Pasen
Hoofdgerecht
Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 jonge wortelen
  • zout
  • 20 cl kalfsbouillon
  • 100 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 handvol kervel
  • 1 takje tijm
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 1 bussel bioradijs
  • 6 gele knollen
  • 2 lamskronen van elk ongeveer 400g
  • Zwarte peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 2 uur 35 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 80ºC. Zet de ovenschotel erin om voor te verwarmen.
  2. Kruid de lamskroon met zout. Doe olijfolie in een stoofpan en schroei de lamskronen snel dicht langs alle kanten. Leg ze met het takje tijm in de voorverwarmde ovenschotel. Kruid met peper. Zet ongeveer 1u15 in de oven. De gaartemperatuur moet 55°C zijn in de kern.
  3. Schil de knollen en snij ze in twee. Schil de wortelen. Maak de radijzen schoon. Verwijder de voet van de uitjes en snij de steeltjes in drie in de lengte.
  4. Doe de boter en de kalfsbouillon in een sauteerpan of een grote pan. Als de boter gesmolten is, voeg je de groenten toe. Breng op smaak met peper en zout, dek af en laat nog 15 minuten op een zacht vuur staan.
  5. Op het bord: serveer de lamskroon met de groentjes en het kookvocht en werk af met de venkelblaadjes.

Kooktip

Het garen op lage temperatuur voorbereiden:

Haal het vlees 2 uur op voorhand uit de koelkast.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 396; energie (kCal): 95; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 712,6
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Diner
Lente
Hoofdgerecht
  • Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjesA