Recept zoekresultatenLamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel
Delhaize logo
  • Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel

Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Pasen
Hoofdgerecht
Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 10 cl esdoornsiroop
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 lamskronen
  • 3 el olijfolie
  • 1 g boter
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1 trosje cocktailtomaten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Esdoorn | Siroop | Bio

Maple Joe®

Esdoorn | Siroop | Bio

250 gr

Bio

€5,89

Kruiden | Rozemarijn

Santa Maria

Kruiden | Rozemarijn

21 gr

€2,95

Lamsbout | Met been | Celtic

Delhaize

Lamsbout | Met been | Celtic

+/- 1,4 kg

+/-€28,69

Zoete | Aardappelen

Delhaize

Zoete | Aardappelen

1 kg

€3,19

Kerstomaten

Delhaize

Kerstomaten

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Totaal:
+/-€41,77

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Verwarm de oven voor op stand 6 - 180°C.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in halve schijfjes. Schik die in een grote ovenschaal en meng er 2 soeplepels olijfolie onder. Bestrooi met zout en peper en schuif in de oven.
  3. Bak de lamskronen in een braadpan met boter en een soeplepel olie op een hoog vuur aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak en leg ze bovenop de zoete aardappelen in de ovenschaal. Giet er de esdoornsiroop over, voeg de rozemarijn toe en laat nog 10 minuten verder garen in de oven.
  4. Verlaag de temperatuur tot 170°C en voeg de in tweeën gesneden tomaten toe. Meng goed, maak van de gelegenheid gebruik om het vlees met de vleesjus te overgieten en zet het geheel nog 15 minuten in de oven.
  5. Haal de schaal uit de oven, bedek ze met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd de lamskronen tussen de ribben en serveer meteen.

Kooktip

Haal het vlees 1 uur vooraf uit de koelkast voor een perfect resultaat.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Pasen
Diner
Lente
Hoofdgerecht
  • Lamskroon met esdoornsiroop, rozemarijn en zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Esdoorn | Siroop | Bio

Maple Joe®

Esdoorn | Siroop | Bio

250 gr

Bio

€5,89

Kruiden | Rozemarijn

Santa Maria

Kruiden | Rozemarijn

21 gr

€2,95

Lamsbout | Met been | Celtic

Delhaize

Lamsbout | Met been | Celtic

+/- 1,4 kg

+/-€28,69

Zoete | Aardappelen

Delhaize

Zoete | Aardappelen

1 kg

€3,19

Kerstomaten

Delhaize

Kerstomaten

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Totaal:
+/-€41,77