Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLamskoteletten op z’n Jamaicaans
Delhaize logo
  • Lamskoteletten op z’n Jamaicaans

Lamskoteletten op z’n Jamaicaans

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Barbecue
Hoofdgerecht
Lamskoteletten op z’n Jamaicaans

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 afgestreken koffielepel vierkruidenpoeder
  • 2 eetlepels blonde cassonadesuiker
  • 2 dikke eetlepels natuur yoghurt
  • 1 tomaat
  • een klein stukje verse gember
  • 2 petites gousses knoflookteentjes
  • 1 kleine, rijpe mango
  • 2 limoenen bio
  • 12 lamsmignonnette
  • olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper, zout
  • 1 rode ui
  • 1 koffielepel sambal
  • 4 eetlepels verse fijngehakte koriander
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade
    500 gr
    2,70 €/kg
    €1,35
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,31 €/kg
    €3,29
  • Mango | Per stuk | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Begin met koken

    1. Rasp de gember en de schil van 1 limoen.
    2. Doe ze in de beker van de hakmolen en voeg het sap van de geraspte limoen toe, de yoghurt, de sambal, de cassonade, de mosterd, het vierkruidenpoeder, de geperste knoflooktenen, 2 eetlepels koriander, een halve fijngesneden rode ui, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
    3. Laat fijnmalen tot een homogeen mengsel.
    4. Leg de lamskoteletten in een grote schaal, omhul ze goed met de marinade, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
    5. Snij de ontpitte tomaat en het vruchtvlees van de mango in heel kleine blokjes.
    6. Doe er de fijngesnipperde, resterende halve ui bij, 2 eetlepels koriander, het sap van 1 limoen, peper en zout.
    7. Meng goed en zet minstens 2 uur in koelkast.
    8. Laat de lamskoteletten uitlekken, smeer ze lichtjes in met olie en gril ze snel op de barbecue.
    9. Serveer met de salsa.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Lamskoteletten op z’n Jamaicaans

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade
    500 gr
    2,70 €/kg
    €1,35
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,31 €/kg
    €3,29
  • Mango | Per stuk | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70