Recept zoekresultatenLamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé
Delhaize logo
  • Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Andere
Pasen
Hoofdgerecht
Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 lamsribstukken (± 250 g per stuk)
  • Fleur de sel
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 0,1 koffielepel gemberpoeder
  • 1/2 koffielepel kurkumapoeder
  • 1/2 koffielepel venkelzaadjes
  • 150 g couscousgriesmeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bussel verse munt
  • Peper van de molen

Begin met koken

  1. Giet het griesmeel in een platte schotel.
  2. Voeg de kurkuma, de helft van het paprikapoeder, de gehakte peterselie, de gember, de venkelzaadjes, een snuifje zout (voor 4 porties) en peper toe.
  3. Meng tot een homogeen geheel.
  4. Voeg vervolgens de helft van de olijfolie toe en meng zodat de korrels doordrenkt zijn.
  5. Overgiet tot aan de rand met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken.
  6. Roer los met een vork. Proef en kruid eventueel bij met zout en water. Houd warm.
  7. Giet de olijfolie in een pan en laat de lamsfilets aan beide kanten goudbruin bakken.
  8. Doe het vuur uit en leg in een ovenschotel bedekt met bakpapier.
  9. Leg de muntblaadjes erop, en breng op smaak met peper en zout.
  10. Laat verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C tot het lamsvlees rosé is.
  11. Leg met een uitsteekvormpje op elk bord een portie taboulé en een portie lamsvlees.
  12. Giet er enkele druppeltjes sesamolie rond en werk af met paprikapoeder.

Kooktip

Lamsgerechten met munt zijn geen Engelse specialiteit, zoals velen denken. Ze dateren uit de middeleeuwen en werden in die tijd vaak klaargemaakt in Europa en Noord-Afrika.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé