Recept zoekresultatenLamsfilets met kruidenboter en minigroenten
Delhaize logo
 • Lamsfilets met kruidenboter en minigroentenA

Lamsfilets met kruidenboter en minigroenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Lamsfilets met kruidenboter en minigroentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 4 miniromanesco’s
 • 200 g hele minirapen
 • 200 g miniwortelen
 • 200 g mini rode bieten
 • 2 el olijfolie
 • 40 g kruidenboter Meggle
 • 700 g lamsfilets
 • 4 takjes tijm
 • 1 citroen

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de miniromanesco’s in 4. Dompel ze met de hele minirapen en de hele, geborstelde miniwortelen in een grote kookpot kokend gezouten water. Reken 2 min kooktijd zodra het water opnieuw kookt en laat de groenten meteen schrikken in ijskoud water. Kook de mini rode bieten afzonderlijk op dezelfde manier. Schik alles in een grote ovenschaal, besprenkel met olijfolie, kruid met peper, zout en schuif 20 min in de oven.
 2. Verwarm 1/3 van de kruidenboter op een hoog vuur, in een grote braadpan, en schroei de lamsfilets aan de 2 kanten kort dicht. Verlaag het vuur en laat nog ± 3 min op een zacht vuurtje bakken (naargelang de dikte van het vlees). Kruid met peper en zout. Haal de filets uit de braadpan, houd ze warm en fruit de geriste tijm gedurende 1 min in de pan. Voeg het sap van 1 citroen toe en laat 30 s inkoken. Meng er dan de rest van de boter onder.
 3. Serveer de lamsfilets met de minigroenten, besprenkel met saus en werk af met citroenschijfjes. Geef er krieltjes in een zoutkorst bij.

Tip: Kook rode bieten nooit samen met andere groenten in water, tenzij je ze allemaal rood-paars wilt kleuren!


Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 302; energie (kCal): 72; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 437,18
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
 • Lamsfilets met kruidenboter en minigroentenA