Lamscurry uit Ceylon

Makkelijk
> 60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1 lamsbout van 1,2 kg
- 600 g zoete aardappelen
- 4 uien
- 1 citroen
- 50 g kokospoeder
- 75 g gegrilde en gezouten cashewnoten
- 2,5 dl kokosmelk
- 400 g natuuryoghurt
- 5 dl water
- 2 el wijnazijn
- 9 el druivenpitolie
- 4 el ghee
- 1 bussel koriander
- 3 teentjes knoflook
- 5 cm gember
- 1 chilipepertje
- 1 el kurkuma
- 2 kl mosterdzaden
- peper en zout
- 1 stengel citroengras (voor de curry)
- 2 el garam masala (voor de curry)
- 2 el korianderzaadjes (voor de curry)
- 2 el komijnzaadjes (voor de curry)
- 2 el mosterdzaadjes (voor de curry)
- 1 el venkelzaadjes (voor de curry)
- 1/2 el kruidnagels (voor de curry)
- 1/2 el kardemompeulen (voor de curry)
- 1 el kaneelpoeder (voor de curry)
- 2 el zwarte peperbollen (voor de curry)
- 1 lamsbout van 1,2 kg
- 600 g zoete aardappelen
- 4 uien
- 1 citroen
- 50 g kokospoeder
- 75 g gegrilde en gezouten cashewnoten
- 2,5 dl kokosmelk
- 400 g natuuryoghurt
- 5 dl water
- 2 el wijnazijn
- 9 el druivenpitolie
- 4 el ghee
- 1 bussel koriander
- 3 teentjes knoflook
- 5 cm gember