Recept zoekresultatenLamscrumble op Marokkaanse wijze
Delhaize logo
  • Lamscrumble op Marokkaanse wijze

Lamscrumble op Marokkaanse wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Lamscrumble op Marokkaanse wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g meel
  • 100 g wortelen
  • 100 g boter
  • 100 g bruine champignons
  • 2 takjes citroentijm
  • 1 glaasje droge witte wijn
  • fleur de sel en peper van de molen
  • 25 g gekonfijte citroen (zoet of hartig)
  • 400 g lamsfilet
  • 100 g zoete aardappelen
  • mengeling van Libanese kruiden kofta kebab (komijn, kaneel, kruidnagel)
  • 1 mespuntje verse chilipeper
  • olijfolie
  • 1 blokje ontvette gevogeltebouillon
  • 1 oranje paprika
  • 1 rode ui
  • 1 ronde courgette of een kleine langwerpige courgette

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,09 €/kg
    €1,09
    F2013100800315600000
  • Zoete aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008031800316140000
  • Courgetten | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015010600324000000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,73 €/kg
    €1,49
    F2008061600314730000
  • Begin met koken

    1. Schil de wortelen en de zoete aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
    2. Pel de ui en hak hem fijn.
    3. Was de paprika en snij hem in stukjes van 2 cm. Maak de champignons schoon en snij ze in twee. Was de courgette en snij hem in blokjes van 3 cm.
    4. Doe de ui in een grote kookpan met een flinke scheut olijfolie en laat hem glazig worden. Doe er dan de wortelen en de zoete aardappelen bij.
    5. Doe de witte wijn en het blokje bouillon erbij en overgiet met water. Laat een tiental minuten koken en doe er dan de paprika bij.
    6. Doe er na 5 minuten de champignons en de courgette bij. Zet het vuur lager en laat 5 minuten koken. Doe er dan de chilipeper, de fijngehakte gekonfijte citroen en de kofta kebabspecerijen bij.
    7. Laat 3 minuten koken en kruid dan bij met zout en peper.
    8. Maak ondertussen het crumbledeeg klaar door de gesmolten boter geleidelijk te verwerken in het meel. Doe er een flink mespuntje zout, een eetlepel kruiden en de afgeriste tijm bij.
    9. Laat in een bakpan een klontje boter smelten en braad daarin de lamsfilets aan elke zijde goudbruin. Doe er zout en peper op wanneer het vlees dichtgeschroeid is (dit is wanneer de baksappen een "korst" rond het vlees hebben gevormd, zodat het vlees sappig en mals blijft).
    10. Laat de groenten uitlekken en schik ze in kleine gratineerschotels.
    11. Bedek met de reepjes lamsvlees, breng dan de crumble aan en laat ongeveer 7 minuten onder de grill bakken tot de crumble goudbruin en knapperig is.
    12. Dien onmiddellijk op.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Orientaals
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Lamscrumble op Marokkaanse wijze

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,09 €/kg
    €1,09
    F2013100800315600000
  • Zoete aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008031800316140000
  • Courgetten | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015010600324000000
  • Rode uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    3,73 €/kg
    €1,49
    F2008061600314730000