Recept zoekresultatenLamsbout met look en rozemarijn
Delhaize logo
  • Lamsbout met look en rozemarijnA

Lamsbout met look en rozemarijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Pasen
Sauzen en specerijen
Lamsbout met look en rozemarijnA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 teentjes knoflook
  • 8 muntblaadjes
  • 15 cl droge witte wijn
  • 60 g dijonmosterd
  • 80 g honing
  • olijfolie
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 1 lamsbout van 1,2 kg
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Mosterd | Dijon
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th 6/7 – 200°C.
    2. Maak kleine oppervlakkige inkervingen in de lamsbout en steek er de rozemarijn en de in schijfjes gesneden knoflookteentjes in.
    3. Leg de lamsbout op een rooster in een ovenschotel.
    4. Smeer in met olijfolie en giet 10 cl water in de schotel.
    5. Bak 35 min. in de oven.
    6. Meng de honing en mosterd en smeer er de lamsbout mee in.
    7. Bak nog 8 min.
    8. Neem uit de schotel en dek af met aluminiumfolie.
    9. Giet de witte wijn in de ovenschotel, roer de aanbaksels los en giet deze saus door een zeef in een kleine steelpan.
    10. Voeg het bindmiddel en de in reepjes gesneden muntblaadjes toe, laat 5 min sudderen en breng op smaak met peper en zout.
    11. Snij ondertussen de lamsbout in sneetjes en dien warm op met de saus.
    12. Geef er lente-erwtjes bij.

    Kooktip

    Lamsvlees dien je rosé op: reken 35 min. braadtijd per kg.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 621; energie (kCal): 148; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 5,4; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 14,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 503,5
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Pasen
    Diner
    Alle seizoenen
    Sauzen en specerijen
    • Lamsbout met look en rozemarijnA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Mosterd | Dijon
    Dit product is niet meer beschikbaar