Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLamsbout met look en rozemarijn
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:14
    A
  • Lamsbout met look en rozemarijn

Lamsbout met look en rozemarijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Lamsbout met look en rozemarijnA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g lamsbout
  • 1 knoflookbol
  • 4 rode ajuinen
  • een paar takjes rozemarijn en tijm
  • 4 eetlepels olijfolie
  • laurierblaadjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Lamsbout | Met been | Celtic
    +/- 800 gr
    +/-20,49€/kg
    +/-€16,39
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    Afhaling vanaf 23/01
  • Verse laurier
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 25 à 30 min. kooktijd + 10 min. rusttijd

    1. Haal de lamsbout 1 u op voorhand uit de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Pel 3 of 4 teentjes knoflook en snijd ze doormidden. Maak op verschillende plekken inkervingen in de lamsbout en steek er de stukjes look en de laurierblaadjes in.
    4. Pel de rode ajuinen, snijd het puntige uiteinde aan de bovenkant eraf en snijd ze horizontaal doormidden. Leg ze midden in een ovenschotel en leg er de lamsbout bovenop.
    5. Giet de olie in een kom. Voeg zout, peper, de fijngehakte tijm en rozemarijn toe. Meng goed en strijk de mengeling helemaal over de lamsbout. Voeg nog een paar laurierblaadjes toe en leg er de rest van de knoflookteentjes rond.
    6. Steek de schotel in de oven en laat 25 à 30 min bakken (30 à 35 min per kilo).
    7. Overgiet de lamsbout met het kookvocht, bedek hem met aluminiumfolie en laat hem in totaal 10 min rusten. Draai hem na de eerste 5 min om zodat het kookvocht in het vlees zich mooi over de hele lamsbout verspreidt.
    8. Snijd plakjes van de lamsbout en dien meteen op.

    Kooktip

    Door de lamsbout op de halve ajuinen te leggen, vermijd je dat de bout in zijn vocht kookt in plaats van te bakken. Je kunt hem ook op een rooster leggen in de ovenschotel.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 542; energie (kCal): 130; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 13,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 412,75
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -03:14
      A
    • Lamsbout met look en rozemarijn

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Lamsbout | Met been | Celtic
    +/- 800 gr
    +/-20,49€/kg
    +/-€16,39
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    Afhaling vanaf 23/01
  • Verse laurier
    Dit product is niet meer beschikbaar