Recept zoekresultatenLamsbout met auberginekaviaar, paprika en geitenkaas
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:11
    A
  • Lamsbout met auberginekaviaar, paprika en geitenkaas

Lamsbout met auberginekaviaar, paprika en geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Pasen
Hoofdgerecht
Lamsbout met auberginekaviaar, paprika en geitenkaasA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 aubergines
  • 1/2 ui
  • 1 dl tahin
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 2 paprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 800 g lamsbout, ontbeend
  • 1 geitenkaasje
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 bosje basilicum
  • zout
  • peper

Begin met koken

  1. Rooster de paprika’s en de helft van de aubergines onder de grill.
  2. Schil de rest van de aubergines, snijd ze in blokjes en bak het vruchtvlees in de pan samen met de ui.
  3. Mix de gebakken en de geroosterde aubergines.
  4. Voeg tahin, de helft van de olijfolie, peper en zout toe.
  5. Besprenkel met enkele druppels citroensap.
  6. Pel de paprika’s, snijd ze in reepjes, besprenkel met zout, olijfolie en rode wijnazijn.
  7. Bak de lamsbout in de pan, kruid met peper en zout en schuif de bout in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 30 à 35 minuten.
  8. Laat de lamsbout gedurende 20 minuten rusten onder aluminiumfolie en versnijd vervolgens in dikke plakken.
  9. Serveer het vlees met de paprika’s, de kaviaar van aubergine. Verkruimel de geitenkaas over het gerecht. Werk de borden af met enkele basilicumblaadjes.

Kooktip

Tahin: tahin of tahini wordt gemaakt van sesamzaadjes, een samenstelling waardoor tahin veel calcium en eiwitten bezit. Tahin wordt gebruikt als ingrediënt voor hummus maar smaakt ook bijzonder lekker in deze auberginekaviaar. Tahin is verkrijgbaar bij je Delhaize.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 546; energie (kCal): 131; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 557,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -03:11
    A
  • Lamsbout met auberginekaviaar, paprika en geitenkaas