Recept zoekresultatenLamsbout en salade van fijne groene boontjes met zongedroogde tomaten
Delhaize logo
  • Lamsbout en salade van fijne groene boontjes met zongedroogde tomatenA

Lamsbout en salade van fijne groene boontjes met zongedroogde tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Lamsbout en salade van fijne groene boontjes met zongedroogde tomatenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,2 kg lamsbout
  • Peper van de molen
  • 1 eetlepel boter
  • 2 dl olijfolie
  • 125 g zongedroogde tomaten
  • enkele takjes rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 600 g fijne groene boontjes
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pel de knoflook en snipper fijn. Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn en doe deze samen met de knoflook en de olijfolie in een kom. Mix tot een kruidenolie en overgiet de lamsbout ermee. Kruid met peper en zout.
  3. Zet een pan op het vuur met de boter en korst het vlees rondom. Bak het daarna in de oven rosé gedurende 35 à 40 minuten. Haal uit de oven, dek af met een vel aluminiumfolie en laat nog even rusten alvorens aan te snijden.
  4. Snijd de uiteinden van de boontjes, spoel ze en blancheer ze kort in gezouten water.
  5. Pel de sjalot en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met een lepel olie van de zongedroogde tomaten (voor 4 porties) en stoof de sjalot erin. Voeg de boontjes en de zongedroogde tomaten toe en bak nog even op.
  6. Snijd het vlees in plakjes en serveer met de boontjessalade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 790; energie (kCal): 190; vetten (g): 14,9; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 867,35
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Lente
Hoofdgerecht
  • Lamsbout en salade van fijne groene boontjes met zongedroogde tomatenA