Recept zoekresultatenLamsbout aan ’t spit met een korst van Gouden Carolus, gepofte zoete aardappel en koolsla
Delhaize logo
  • Lamsbout aan ’t spit met een korst van Gouden Carolus, gepofte zoete aardappel en koolsla

Lamsbout aan ’t spit met een korst van Gouden Carolus, gepofte zoete aardappel en koolsla

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Kerst
Hoofdgerecht
Lamsbout aan ’t spit met een korst van Gouden Carolus, gepofte zoete aardappel en koolsla

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg lamsbout
  • 4 zoete aardappelen
  • 3 eetlepels Luikse siroop
  • 3 dl Gouden Carolus
  • 3 eetlepels mosterd
  • 1/2 witte kool (geraspt)
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 dl wittewijnazijn
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • 1 kl kardemompeulen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Lamsbout | Met been | Celtic
    +/- 800 gr
    +/-20,49€/kg
    +/-€16,39
  • Zoete aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Luikse siroop
    300 gr
    6,30 €/kg
    €1,89
  • Blond bier | Tripel | 9% | Fles
    4 x 33 cl
    5,34 €/l
    €7,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 45 min. baktijd + 1 u marineertijd + 20 min. rusttijd + 50 min. gaartijd + 5 min. rusttijd

    1. Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer het vlees er 1 u in, langer mag ook.
    2. Maak intussen de koolsla: versnipper met behulp van een mandoline de witte kool en voeg de suiker, de wittewijnazijn, het komijnpoeder, de kardemompeulen, een scheutje water toe en kruid bij met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en laat minstens 20 min rusten.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C.
    4. Zet het vlees in de warme oven en gaar ± 50 min.
    5. Doe de ongeschilde zoete aardappelen, waar je enkele gaatjes in geprikt hebt, in de oven gedurende 45 min. totdat ze gepoft zijn.
    6. Laat het vlees 5 min rusten onder aluminiumfolie en dien op samen met de koolsla en de gepofte zoete aardappelen.

    Kooktip

    • Hoe meer tijd je neemt om je vlees te garen, hoe meer smaak.
    • Door de lamsbout aan ’t spit te garen, gaart hij gelijkmatig. Zelf geen spit? Draai je vlees dan in het midden van de gaartijd even om en arroseer geregeld.
    • Als je vlees in een korst gaart, blijft het extra sappig en mals.

     

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Kerst
    Hoofdgerecht
    • Lamsbout aan ’t spit met een korst van Gouden Carolus, gepofte zoete aardappel en koolsla

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Lamsbout | Met been | Celtic
    +/- 800 gr
    +/-20,49€/kg
    +/-€16,39
  • Zoete aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Luikse siroop
    300 gr
    6,30 €/kg
    €1,89
  • Blond bier | Tripel | 9% | Fles
    4 x 33 cl
    5,34 €/l
    €7,05