Recept zoekresultatenLamsbout aan ’t spit met een korst van Gouden Carolus, gepofte zoete aardappel en koolsla
Delhaize logo
  • Lamsbout aan ’t spit met een korst van Gouden Carolus, gepofte zoete aardappel en koolsla
Lamsbout aan ’t spit met een korst van Gouden Carolus, gepofte zoete aardappel en koolsla

Lamsbout aan ’t spit met een korst van Gouden Carolus, gepofte zoete aardappel en koolsla

Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kg lamsbout
  • 4 zoete aardappelen
  • 3 el Luikse siroop
  • 3 dl Gouden Carolus
  • 3 el mosterd
  • 1/2 witte kool (geraspt)
  • 1 kl suiker
  • 1 dl wittewijnazijn
  • 1/2 kl komijnpoeder
  • 1 kl kardemompeulen
  • 1 kg lamsbout
  • 4 zoete aardappelen
  • 3 el Luikse siroop
  • 3 dl Gouden Carolus
  • 3 el mosterd
  • 1/2 witte kool (geraspt)
  • 1 kl suiker
  • 1 dl wittewijnazijn
  • 1/2 kl komijnpoeder
  • 1 kl kardemompeulen

Begin met koken

30 min. + 45 min. baktijd + 1 u marineertijd + 20 min. rusttijd + 50 min. gaartijd + 5 min. rusttijd
1
Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer het vlees er 1 u in, langer mag ook.
2
Maak intussen de koolsla: versnipper met behulp van een mandoline de witte kool en voeg de suiker, de wittewijnazijn, het komijnpoeder, de kardemompeulen, een scheutje water toe en kruid bij met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en laat minstens 20 min rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
4
Zet het vlees in de warme oven en gaar ± 50 min.
5
Doe de ongeschilde zoete aardappelen, waar je enkele gaatjes in geprikt hebt, in de oven gedurende 45 min. totdat ze gepoft zijn.
6
Laat het vlees 5 min rusten onder aluminiumfolie en dien op samen met de koolsla en de gepofte zoete aardappelen.
1
Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer het vlees er 1 u in, langer mag ook.
2
Maak intussen de koolsla: versnipper met behulp van een mandoline de witte kool en voeg de suiker, de wittewijnazijn, het komijnpoeder, de kardemompeulen, een scheutje water toe en kruid bij met peper en zout. Meng alles goed door elkaar en laat minstens 20 min rusten.
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
4
Zet het vlees in de warme oven en gaar ± 50 min.
5
Doe de ongeschilde zoete aardappelen, waar je enkele gaatjes in geprikt hebt, in de oven gedurende 45 min. totdat ze gepoft zijn.
6
Laat het vlees 5 min rusten onder aluminiumfolie en dien op samen met de koolsla en de gepofte zoete aardappelen.
Nutritionele informatie
Energie: 440 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lamsbout | Met been | Celtic

Delhaize

Lamsbout | Met been | Celtic

+/- 1,4 kg

+/-€28,69

Zoete | Aardappelen

Delhaize

Zoete | Aardappelen

1 kg

€3,19

Luikse siroop

Meurens

Luikse siroop

450 gr

€2,69

Blond bier | 0% alc

Bière des amis

Blond bier | 0% alc

33 cl

€2,05

Gesneden | Witte kool

Delhaize

Gesneden | Witte kool

250 gr

€0,89

Azijn | Witte wijn

Delhaize

Azijn | Witte wijn

50 cl

€1,69

Kruiden | Komijn | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Komijn | Gemalen

38 gr

€2,05

Kruiden | Kardemom | Peulen

Santa Maria

Kruiden | Kardemom | Peulen

11 gr

€2,19

Reeds in je keuken

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Totaal:
+/-€43,44