Kwartels met clementines en honing
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Andere
Eindejaar
Sauzen
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 eetlepels acaciahoning
- 50 g zelfrijzende bloem
- 2 ui
- 5 cl room
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 kwartels
- 1 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
- 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
- 2 eieren
- 2 courgette
- 10 clementine
- 50 g boter
- 2 eetlepels balsamicoazijn
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2001053100094430000
S2017121501372280000
F1987042300314800000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Verwarm de over voor op th. 6 – 180°C.
- Kruis de pootjes van de kwartels en bind ze samen met keukentouw. Smeer in met 30 g gesmolten boter. Kruid met peper en zout en bak in 25 min. goudbruin in de oven.
- Pel ondertussen 4 clementines en verwijder de witte velletjes. Pers de andere 6 uit (30 cl sap is nodig).
- Giet het sap in een steelpan, laat 1 min. inkoken op hoog vuur, voeg de azijn toe, 1 eetlepel honing, het bindmiddel en de room. Laat sudderen op heel zacht vuur.
- Smelt ondertussen een nootje boter in een braadpan en rol de clementines hierin. Voeg, wanneer ze licht gebakken zijn, 1 eetlepel honing toe en laat karameliseren op zacht vuur.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en doe er de fijngesneden peterselie bij.
- Serveer de kwartels met 1 clementine per persoon en wat saus.
- Dien op met aardappelbrochettes met spek en/of courgettepannenkoekjes.
Kooktip
- Variant: Struisvogelsteak kan op dezelfde manier bereid worden, bak dan in de pan en deglaceer de pan met de saus.
- Om de gaarheid van gevogelte te controleren, prik je met een fijn brochettestokjes in het meest vlezige deel: het vrijgekomen sap moet helder zijn. Indien roze, dan bak je nog even.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 433; energie (kCal): 103; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 5,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 3,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 512,43
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Eindejaar
Diner
Andere
Sauzen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2001053100094430000
S2017121501372280000
F1987042300314800000
Laad nog 4 producten