Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKwartel met ganzenlever teriyaki, witloof met sesamzaad, gekonfijte wortel, gefrituurde ajuin
Delhaize logo
  • 00:00
    -23:16
  • Kwartel met ganzenlever teriyaki, witloof met sesamzaad, gekonfijte wortel, gefrituurde ajuin

Kwartel met ganzenlever teriyaki, witloof met sesamzaad, gekonfijte wortel, gefrituurde ajuin

door Yves Mattagne

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kwartel met ganzenlever teriyaki, witloof met sesamzaad, gekonfijte wortel, gefrituurde ajuin

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 400 g witloof of miniwitloof
  • zout
  • 5 g maiszetmeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 jonge wortelen
  • 2 jonge uien
  • 70 g honing
  • 40 g gemixt wit van gevogelte (gemarineerd met cognac)
  • 20 g gefrituurde ui
  • 30 g ganzenvet
  • Fleur de sel
  • 1 eigeel
  • 20 cl mirin (Japanse rijstazijn)
  • 2 cl olijfolie
  • 20 g boter
  • 3 cl vloeibare room
  • 2 takjes verse koriander
  • 10 g verse gember
  • 2 g verse gehakte koriander (voor wortelen)
  • 30 g terrine van ganzenlever
  • 15 cl Teriyaki-saus
  • 1 snuifje suiker
  • 60 g spinaziescheuten
  • 5 cl sojasaus
  • 20 g sjalotten
  • 5 g sesamzaadjes
  • 1/4 rode peper
  • 2 ontbeende kwartels

Begin met koken

Voor de Teriyaki-saus

  1. De helft van de look pletten, de helft van de gember raspen, de sjalot in dunne schijfjes snijden et de pitjes uit de peper halen.
  2. Alles laten sudderen met olijfolie.
  3. Honing, Mirin en sojasaus toevoegen. Aan de kook brengen. Binden met het zetmeel, verdunnen met een beetje water, 5 minuten laten koken en door een zeef halen.

Voor de gevulde kwartels

  1. De vulling maken: de ganzenlever in stukjes snijden. Het gemixte wit van het gevogelte met het eigeel opkloppen.
  2. Zachtjes room toevoegen, kruiden en blokjes ganzenlever aan de vulling toevoegen.
  3. De binnenkant van de kwartels kruiden, ze vullen en opnieuw sluiten, ze op een aluminium schaaltje leggen.
  4. Bovenaan kruiden. Twee lepels Teriyaki-saus toevoegen en bakken in een voorverwarmde oven aan 180°C gedurende 15 minuten en af en toe te besprenkelen.

Voor het gekonfijt witloof

  1. De blaadjes van het witloof verwijderen en gedurende 20 seconden blancheren in kokend water, ze goed laten uitlekken en bruinen in de pan met een beetje ganzenvet.
  2. De sesamzaadjes grillen.
  3. Wanneer de witloofblaadjes goed gebruind zijn, de rest van het ganzenvet, 1/4 van de look, het zout, de peper en de suiker toevoegen.
  4. Bedekken met vetvrij papier en het witloof langzaam gedurende 20 minuten laten konfijten.
  5. Goed laten uitlekken en sesamzaadjes toevoegen.

Voor de jonge wortelen

  1. De jonge wortelen schillen, blancheren met gezouten kokend water, ze laten uitlekken.
  2. De rest van de gember en 1/4 van de look raspen, laten sudderen met een scheutje olijfolie, de wortelen toevoegen.
  3. Kruiden, de wortelen enroberen en afwerken met gehakte koriander.

Afwerking en opmaak

  1. De jonge uien in schijfjes snijden, mengen met de gefrituurde uien. De kwartels, wortels en het witloof opwarmen. De spinazie mooi op de borden leggen.
  2. De kwartels, wortels en het witloof toevoegen. De kwartels met Teriyaki-saus overgieten, ze met een mengeling van gefrituurde uien– jonge uien bestrooien en er enkele blaadjes koriander aan toevoegen.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -23:16
  • Kwartel met ganzenlever teriyaki, witloof met sesamzaad, gekonfijte wortel, gefrituurde ajuin