Delhaize logo
  • Ktipiti
    C

Ktipiti

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Picknick
Hapjes
KtipitiC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 rode paprika's
  • 200 g feta
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 8 grote blaadjes munt
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Feta | Zonder lactose

Dilea

Feta | Zonder lactose

2 × 150 gr

€10,18

Yoghurt | Griekse wijze | lactose vrij

Dilea

Yoghurt | Griekse wijze | lactose vrij

4 x 90 gr

€4,55

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Kruiden | Paprika | Sterk

Santa Maria

Kruiden | Paprika | Sterk

37 gr

€3,29

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€17,31

Begin met koken

  1. Verwarm de ovengrill.
  2. Snijd de paprika’s in 4 of 5 grote stukken, haal er de zaden en zaadlijsten uit. Leg de stukken met de velkant naar boven op de met aluminiumfolie beklede ovenplaat. Blaker het vel zwart onder de gril (ongeveer 10 min). Doe ze in een kom, dek hermetisch af en laat afkoelen.
  3. Snijd de feta in blokjes, voeg de yoghurt en de olie toe en prak met een vork. Voeg het paprikapoeder toe en de fijngehakte munt.
  4. Verwijder het verbrande vel van de paprika’s (het komt makkelijk los) en snijd ze in kleine vierkantjes. Doe ze bij de bereiding en breng op smaak met peper en zout (de feta is al tamelijk gezouten).
  5. Serveer koud met geroosterd brood als mezzegerecht of als borrelhapje.

Kooktip

Je kan nog een geperst knoflookteentje bij de bereiding doen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 633; energie (kCal): 153; vetten (g): 12,2; verzadigde vetten (g): 6,1; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 287,49
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 633; energie (kCal): 153; vetten (g): 12,2; verzadigde vetten (g): 6,1; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 287,49
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Grieks
Vegetarisch
Picknick
Overig
Hapjes
  • Ktipiti
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Feta | Zonder lactose

Dilea

Feta | Zonder lactose

2 × 150 gr

€10,18

Yoghurt | Griekse wijze | lactose vrij

Dilea

Yoghurt | Griekse wijze | lactose vrij

4 x 90 gr

€4,55

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Kruiden | Paprika | Sterk

Santa Maria

Kruiden | Paprika | Sterk

37 gr

€3,29

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Totaal:
€17,31