Recept zoekresultatenKruidige sinaasappelen karamel met gezouten boter, vanille-ijs
Delhaize logo
  • Kruidige sinaasappelen karamel met gezouten boter, vanille-ijs

Kruidige sinaasappelen karamel met gezouten boter, vanille-ijs

door Yves Mattagne

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Kruidige sinaasappelen karamel met gezouten boter, vanille-ijs

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 15 cl room
  • 2 sinaasappelen, a vif geschild en in partjes gesneden
  • 10 cl melk
  • 150 g suiker (voor de karamel)
  • 25 g gezouten boter
  • 1 fijngestampt kaneelstokje
  • 1 vermalen steranijs
  • 2 g gemalen kardemon
  • 1 vermalen kruidnagel
  • 150 g suiker (voor de kruidensiroop)
  • 1/2 l water
  • 2 takjes munt
  • meringues van zure sinaasappel (Sea Grill)
  • 2 grote quenelles ijs van buffelmelk van Delhaize
  • 1 snuifje fleur de sel

Begin met koken

De kruidensiroop
Meng alle ingrediënten, breng aan de kook, laat vijf minuten koken. Zeven en in de koelkast zetten.

De karamel met gezouten boter
Laat de gezouten boter smelten, voeg de suiker eraan toe en laat koken tot de karamel heel licht kleurt. Voeg de room toe, laat 5 minuten koken. Voeg de melk toe en een snuifje fleur de sel. Zeven en in de koelkast zetten.

Afwerking
Marineer de partjes sinaasappel en de kruiden, laat daarna uitlekken. Schenk wat karamel met gezouten boter in een diep bord, leg er de partjes sinaasappel op, een quenelle ijs, een paar blaadjes munt en de meringue (facultatief).

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Kruidige sinaasappelen karamel met gezouten boter, vanille-ijs