Recept zoekresultatenKruidensalade met mozzarella
Delhaize logo
  • Kruidensalade met mozzarellaA

Kruidensalade met mozzarella

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Lunch
Kruidensalade met mozzarellaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 10 g verse koriander
  • zout
  • 1 avocado
  • 1 bakje frambozen
  • 10 g zwarte sesamzaadjes
  • 30 g gezouten geroosterde pindanoten
  • 50 g parmigiano
  • 150 g minimozzarellabolletjes
  • 10 g verse munt
  • 1/2 g komkommer
  • 10 g verse basilicum
  • 10 g verse dille
  • 10 g bieslook
  • 10 g verse dragon
  • 1 el frambozenconfituur
  • 1 koffielepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie extra zuiver
  • peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Avocado | Hass | Per stuk | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Komkommer
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Confituur | Frambozen
    450 gr
    5,89 €/kg
    €2,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Pluk de blaadjes van de kruiden.
    2. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in schijfjes.
    3. Snijd de komkommer in lange plakjes met een dunschiller.
    4. Hak de pindanoten in grove stukken met een mixer.
    5. Maak de vinaigrette: meng de frambozenconfituur met de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
    6. Leg de kruiden, de repen komkommer, de stukken avocado en de frambozen samen met de minimozzarellaballetjes op een bord en strooi er de parmigianoschilfers over. Werk af met de vinaigrette, de pindanoten en het sesamzaad.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 716; energie (kCal): 172; vetten (g): 13,2; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 2,7; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 348,82
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Andere
    Lunch
    • Kruidensalade met mozzarellaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Avocado | Hass | Per stuk | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Komkommer
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Confituur | Frambozen
    450 gr
    5,89 €/kg
    €2,65